Germania se află la începutul unei epidemii de coronavirus după apariţia unor cazuri noi care nu mai pot duce la sursa originală a virusului în China, a declarat miercuri ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, relatează Reuters.

El a cerut ministerelor Sănătăţii din landuri precum şi spitalelor şi patronatelor să-şi revizuiască planurile privind epidemia provocată de noul coronavirus. „Lanţurile de infectare nu mai pot fi urmărite în totalitate şi acesta este un lucru nou”, a spus el într-o conferinţă de presă. „Numeroase persoane au avut contact cu pacienţi şi acesta este o schimbare mare pentru cei 16 pacienţi pe care îi monitorizăm pentru a afla legătura cu China”, a menţionat ministrul german.

În plus, Jens Spahn a mai explicat că Germania stă bine la capitolul secţii izolate în spitale, în cazul în care vor trebui suplimentate locurile. „Acţionăm rapid şi ne adaptăm reacţiile la situaţia actuală şi, din nefericire, trebuie să spun că situaţia s-a schimbat în ultimele ore”, a precizat oficialul german. El a avertizat populaţia să nu se panicheze în mod inutil, pentru că „nu orice fel de tuse este un caz de coronavirus”, scrie news.ro.

Italia, cele mai multe cazuri la nivel european

La nivel european, cele mai mari probleme se regăsesc, în prezent, în Italia, unde sunt 322 de cazuri confirmate. Din Italia, virusul s-a răspândit în Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia, iar aseară a fost confirmat şi primul caz de infectare din România, în urma vizitei în ţara noastră a unui cetăţean italian bolnav de coronavirus.

În plus, în Franţa a murit cea de-a doua persoană infectată cu coronavirus, iar oficialităţile nu ştiu deocamdată cum s-a infectat persoana respectivă, care nu a călătorit în nicio ţară cu cazuri confirmate de virus.