În cadrul vizitei de lucru pe care oficialul român a efectuat-o în perioada 21 – 22 ianuarie la Moscova, acesta s-a întâlnit cu copreşedintele părţii ruse în Comisie, Konstantin Kosacev – preşedinte al Agenţiei Federale Ruse ”Rossotrudnicestvo”. În acest context, s-a decis ca a XII-a sesiune a Comisiei Mixte să se desfăşoare la Moscova, în perioada 28 – 30 aprilie 2014. În pregătirea lucrărilor Comisiei, au fost stabilite întâlniri ale grupelor de lucru de colaborare în domeniile: energetic, comercial-economic, cercetare ştiinţifică, tehnico-militar, agricultură.

Au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele colaborării comercial-economice bilaterale, remarcându-se tendinţa pozitivă a evoluţiei comerţului bilateral în ansamblu, cu accent pe nivelul record al exportului românesc în Federaţia Rusă înregistrat în 2013 (1,7 miliarde dolari, la 30 noiembrie 2013, în creştere 36%).

O temă distinctă în cadrul convorbirilor celor doi oficiali a constituit-o completarea şi modernizarea cadrului juridic bilateral, respectiv, pregătirea în vederea semnării, în cursul anului 2014, a mai multor acorduri de cooperare în domeniile sferei economice.

Demnitarul român a solicitat preşedintelui părţii ruse în Comisia Mixtă sprijin în vederea deblocării exporturilor româneşti de carne şi produse de origine animală pe această piaţă.

Totodată, Andrei Gerea a evidenţiat potenţialul României la exporturile de utilaje metalurgice, chimice, pentru industria de petrol şi gaze, precum şi alte produse ale industriei constructoare de maşini.

Părţile au convenit ca, la nivelul grupelor de lucru din cadrul Comisiei Mixte, să se alcătuiască un program comun de acţiuni, care să cuprindă proiecte concrete de colaborare de interes reciproc.