Celebrul actor a făcut să se vorbească mult despre el în ultimele luni: a declanşat controversa privind exilul fiscal datorită instalării în Belgia şi a dobândit cetăţenia rusă, acordată personal de preşedintele Vladimir Putin, stabilindu-şi domiciliul la Saransk, în regiunea Mordovia.

Statutul societăţii, numită ‘Holding 2712’ (actorul este născut într-o zi de 27 decembrie), a fost depus la 8 martie, apoi publicat în Monitorul belgian, unde sunt înregistrate toate întreprinderile nou create din regat.

Dotată cu un capital de 20.000 de euro, această societate privată cu răspundere limitată unipersonală (SPRLU) îl are ca unic acţionar şi administrator pe Gérard Depardieu.

Compania are sediul la numărul 5 pe strada Reine Astrid, la Néchin, comuna Estampuis (nord-vest), la câţiva kilometri de frontiera cu Franţa, precizează Monitorul.

Această adresă este cea a fostei Case a vămilor pe care actorul ar fi achiziţionat-o în 2012, potrivit unor surse locale. Actorul nu a comentat niciodată în public aceste informaţii.

Societatea "are ca scop să gestioneze activele lui Gérard Depardieu în Belgia. Nicio activitate comercială precisă nu este, de altfel, indicată" în statutul ei, comentează, miercuri, La Tribune, care aminteşte că, "în Belgia, condiţiile fiscale de transmitere a unei moşteniri sunt mai avantajoase decât în Franţa". Depardieu are trei copii.
Reacţionând la controversa privind exilul fiscal, preşedintele francez François Hollande a pledat în luna decembrie pentru o renegociere a convenţiilor fiscale dintre Franţa şi Belgia.
Sursa: Agerpres