'Agricultura şi protecţia mediului sunt subiecte importante care contribuie la creşterea economică a României. De exemplu, în 2013, creşterea economică ar fi fost doar jumătate din cea raportată dacă nu ar fi contribuit creşterea din agricultură, ceea ce arată importanţa a agriculturii şi a celor care lucrează în acest domeniu', a subliniat Florin Georgescu, în cadrul conferinţei 'Agricultura şi protecţia mediului în Europa Centrală şi de Est – Contribuţia lor la creşterea economică şi dezvoltarea pieţei muncii', organizată de Liga Europeană pentru Cooperare Economică (European League for Economic Cooperation), cu sprijinul Băncii Naţionale a României.

Georgescu susţine că există o serie de oportunităţi din punct de vedere al creşterii eficienţei în agricultură prin aplicarea unor reforme complexe în domeniu iar agricultura în România este un subiect foarte important mai ales dacă se are în vedere şi dinamica exporturilor în acest domeniu.

Citiți și: SE CONFIRMĂ: Agricultura a salvat economia

'Realizările României în agricultură se bazează pe o serie de factori, o absorbţie mai bună a fondurilor europene dar un efort semnificativ din partea bugetului de stat', a mai spus sursa citată.

De asemenea, Florin Georgescu a precizat că România se confruntă cu o serie de probleme, similare celor din pieţele europene şi internaţionale, precum impactul negativ al încălzirii globale asupra agriculturii sau creşterea cererii de hrană în următorii 30 de ani.
Sursa: Agerpres