'Cred în euro, prin urmare echipa mea de investiţii aşteaptă cu nerăbdare să facă mulţi bani în Europa, de exemplu investind în bănci care au urgentă nevoie de capital', a afirmat duminică George Soros.

De asemenea, echipa miliardarului caută oportunităţi de investiţii în Grecia. 'Condiţiile economice din această ţară s-au îmbunătăţit. Problema în acest moment este dacă cineva poate câştiga bani într-un mod sustenabil. Dacă este posibil, vom investi în Grecia', a explicat George Soros.

Aceasta a reluat criticile la adresa politicii Germaniei de salvare a monedei euro, afirmând că măsurile de austeritate susţinute de cancelarul Angela Merkel au forţat agravarea crizei în Europa. Între timp, turbulenţele de pe pieţele financiare din zona euro s-au calmat, dar încă nu există o redresare sustenabilă, a avertizat investitorul. 'Mă tem că zona euro s-ar putea confrunta cu o lungă perioadă de stagnare economică, similară cu cea înregistrată în Japonia în ultimii 25 de ani', a explicat George Soros.

Fondul Quantum Endowment, controlat de miliardarul George Soros, a fost desemnat cel mai de succes fond de investiţii speculative după ce a câştigat 5,5 miliarde dolari în 2013, ceea ce duce câştigurile totale înregistrate de la crearea sa în 1973 la 39,6 miliarde de dolari.

George Soros este renumit pentru pariul său din 1992 împotriva lirei sterline, care i-a adus fondului Quantum un miliard de dolari.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: