George Simion, acuzat că s-a întâlnit cu un agent rus

George Simion este acuzat de vicepreședintele Comisiei de Apărare de la Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu (USR) că s-a întâlnit cu un agent al Direcției Principale de Informații (GRU), agenția de informații militare externe a Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei.

Întâlnirea lor ar fi avut la Fântâna Albă, „acolo unde sub steag fals unionist punea bazele AUR în România”.

Fântâna Albă este un sat în raionul Adâncata din regiunea Cernăuți (Ucraina). Acolo a avut loc ceea ce a rămas în istorie drept Masacrul de la Fântâna Albă. Pe 1 aprilie 1941, între 2000 și 4000 de români au fost uciși de către trupele sovietice când încercau să treacă granița din URSS în România, potrivit Wikipedia.

„Nu pot să nu-i dau dreptate lui George Simion pe două chestii. Nu s-a întâlnit cu niciun agent FSB pentru că era de la GRU.

Și nu s-a întâlnit la Cernăuți, ci la Fântâna Albă, acolo unde sub steag fals unionist punea bazele AUR în România”, a declarat, joi, Bogdan Rodeanu, relatează Mediafax.

Liderul AUR, acuzat că ar fi discutat cu un membru al FSB

Vă amintim că, în aprilie 2023, George Simion a fost acuzat de fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, că s-ar fi întâlnit cu un membru al Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB), Marc Tcaciuc.

În apărarea sa, agentul rus a spus că nu a avut niciun fel de discuție cu liderul partidului politic AUR.

„Prieteni, lucrurile stau în felul următor: în data de 27 martie, fostul deputat şi parlamentar, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, Anatol Şalaru, a dat un lung interviu publicaţiei româneşti ”În linie dreaptă”. În acest interviu face o lungă caracterizare a colegului său, cunoscutul unionist , politicianul George Simion, preşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, sau, pe scurt, al partidului AUR, cunoscut sub acest acronim şi în România, şi în Republica Moldova.

Anatol Şalaru, invocând informaţiile serviciilor moldoveneşti SIB, l-a acuzat pe Simion de faptul că este agent al serviciilor speciale din Rusia. O, Doamne, ce ştire senzaţională! Faptul că unioniştii moldoveni sau români se subordonează anumitor servicii secrete, toate astea sunt lucruri vechi care-şi au rădăcinile încă din timpul Uniunii Sovietice. Însă, Anatol Şalaru confirmă în dezvăluirile sale faptul că liderul AUR s-a întâlnit şi se întâlneşte frecvent cu Mark Tkacyuk, iar Mark Tkacyuk este omul serviciilor speciale ruseşti.

Această ştire senzaţională s-a diseminat instantaneu în mass-media, căpătând noi şi noi detalii, şi se pare că Mark Tkachyuk nu este doar reprezentantul serviciilor speciale ruseşti, ci şi cetăţean al Federaţiei Ruse. Deci, dacă e cetăţean, datoria de cetăţean îl obligă să ajute serviciile speciale. Cam asta e logica. Uimitor este faptul că în dosar au intervenit şi serviciile speciale din Ucraina, iar liderul AUR face un comentariu lung şi confuz într-un interviu”, a declarat, în primăvară, Marc Tcaciuc.

Reacția fostului ministru al Apărării din Moldova nu a întârziat să apară, după ce Marc Tcaciuc a făcut aceste declarații.

„Aţi văzut vreodată un agent care a confirmat ceva?”, a spus el.

George Simion a anunțat atunci că îl va da în judecată pe Anatol Șalaru pentru calomnie. Liderul AUR a venit cu lămuriri în scandalul întâlnirilor cu spionii ruşi şi interdicţiilor de intrare în Ucraina şi Republica Moldova. El a zis că nu ştie de ce a primit interdicție și în Ucraina. A aflat abia în 2021 că are interdicţie în Ucraina.

„Eu cer servicilor de informații românești, legat de persoana mea, legat de toate persoanele de la nivelul conducerii AUR, legat de toți politicienii cu funcții de conducere în România în momentul acesta, să spună cine sunt agenți străini.

Îi rog să facă această cercetare și să iasă public. Parcă sunt un James Bond, cum mergeam eu la 23 de ani să intru să relaţionez cu cele mai tari servicii secrete”, a declarat el, atunci, într-o emisiune TV.