George Simion continuă live-urile în sala de plen. Copreședintele AUR: Sper să nu mă sancționați prea grav

George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a precizat că va coninua să facă live-uri pe Facebook în Parlament, până în momentul în care Curtea Constituțională va veni cu o decizie.

„Tocmai mi-aţi interzis să fac live-uri pe Facebook de aici, de la tribuna Parlamentului, şi vreau respectuos să vă spun că, până se va pronunţa Curtea Constituţională, voi continua să fac live-uri pe Facebook şi sper să nu mă sancţionaţi foarte grav. Mai cu milă, pentru că ai noştri colegi de la PNL tocmai au propus sancţionarea mea. Hai să vedem ei cum vor fi sancţionaţi! Domnul Fălcoi a spus că sunt drogat”, a afirmat George Simion.

De asemenea, Daniel Suciu, vicepreședintele Camerei Deputaților a avut și el un mesaj cu privire la ceea ce a declarat George Simion

„Este Ziua îndrăgostiţilor, credeam că vom marca altfel această relaţie de iubire dintre noi, probabil că mai după-amiază ne vom purta puţin mai romantici”, a replicat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu, preşedinte de şedinţă.

Live-rile nu sunt interzise în plen

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a precizat că nu sunt interzise live-urile din plen, dar acestea trebuie să se facă din zona grupurilor parlamentare.

„Colegului Simion îi dau două răspunsuri. Nu am interzis live-urile din sala de plen, dar astea se realizează, aşa cum faceţi, din zona grupului parlamentar pe care îl reprezintă fiecare parlamentar în parte. Iar în privinţa celorlalte aspecte pe care le-a semnalat domnul lider de grup, îi reamintesc că hotărârile Camerei Deputaţilor intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial. Modificarea Regulamentului este publicată în Monitorul Oficial, deci este în vigoare”, a adăugat Andronache.

Amintim că grupul parlamentar al PNL a solicitat sancţionarea liderului deputaţilor AUR, George Simion, cu avertisment, pe motiv că în şedinţa din 7 februarie, la dezbaterea moţiunii simple a USR în plenul Camerei, acesta l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, iar Biroul permanent a trimis cererea la Comisia juridică pentru un punct de vedere.

„Subliniem că este primul incident din istoria activităţii legislative în care un ministru este agresat de către un parlamentar în timp ce îşi susţine discursul în faţa Parlamentului. Apreciem că utilizarea forţei fizice şi a violenţei în cadrul Parlamentului României constituie o abatere deosebit de gravă (în sensul art. 248 alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor) şi că un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii”, arată deputaţii PNL în solicitarea adresată Biroului permanent al Camerei.

202 voturi ”pentru”

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 202 voturi „pentru”, 91 voturi „împotrivă” şi 4 abţineri, o hotărâre prin care se modifică Regulamentul forului legislativ, printre modificări aflându-se şi o prevedere potrivit căreia este interzisă transmiterea în direct sau înregistrarea şedinţei Camerei Deputaţilor, a Biroului permanent, a Comitetului liderilor sau comisiilor cu alte mijloace decât cele folosite oficial de Camera Deputaţilor.

„Prin derogare de la acest paragraf, deputaţii pot transmite sau înregistra şedinţa Camerei şi şedinţele comisiilor numai în perimetrul din sala de şedinţe alocat grupului parlamentar ai căror membri sunt sau, în cazul deputaţilor neafiliaţi, în perimetrul alocat acestora”, se precizează în hotărâre.