Divizia de distributie a companiei IT&C Genesys a inregistrat in 2006 venituri de 10 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de 2005, si in conformitate cu obiectivele de vanzari stabilite de Genesys pentrul anul 2006, informeaza un comunicat al companiei. Totodata, Genesys si-a deschis un birou la Sofia si a devenit distribuitor pe piata IT&C locala. 

“Atingerea obiectivelor  de vanzari stabilite pentru anul 2006 ne confirma faptul ca strategia noastra de piata a fost eficienta si ne incurajeaza sa ne propunem obiective indraznete pentru perioada urmatoare: dublarea incasarilor in cursul anului 2007, dezvoltarea retelei de parteneri si continuarea programelor de parteneriat lansate pe parcursul anului trecut. Directiile de dezvoltare ale Genesys Distributie  pentru 2007 se concentreaza pe accelerarea cresterii in zona de software si echipamente periferice si consolidarea cresterii pe celelalte linii de business: PC-uri, electroalimentare, cablare structurata si networking. Vizam de asemenea extinderea gamei de produse distribuite si in acest sens vizam o serie de noi parteneriate pe care le vom comunica in cursul acestui an, a declarat Sorin Baltag, CEO Genesys Distributie. 

Vanzarile de computere ale Genesys s-au dublat fata de 2005, si au cunoscut cel mai mare ritm de crestere dintre directiile companiei. Genesys a mai inregistrat un ritm de crestere ridicat in zonade networking, veniturile veniturile realizate fiind cu 70% mai mari decat in anul precedent. 

Potrivit Genesys Distributie, cresterea inregistrata in 2006 are la baza concentrarea eforturilor  companiei pe furnizarea de echipamente si oferirea de servicii de mentenanta, asistenta tehnica pre- si post-vanzare, project management, service, si training. 

In totalul cifrei de afaceri Genesys Distributie din 2006, computerele au avut o pondere de 40%, solutiile pentru retele au contribuit in proportie de 205, solutii de electroalimentare cu 16%, cablare structurata cu 14% iar solutiile software si perifericele au contribuit cu 10%. 

In 2006 divizia de distributie a companiei Genesys si-a extins reteaua nationala, numarul partenerilor locali crescand cu 20% fata de 2005, in principal in Bacau, Botosani, Iasi si Prahova. Totodata, Genesys a adaugat marcile Corning, ThinPrint, Liscon, Samsung, Secure Computing si Intel Software gamei sale de marci distribuite.  

Genesys si-a deshis anul trecut un birou in Sofia si activeaza ca distribuitor pe piata IT&C locala. Obiectivul de vanzari al biroului Genesys din Sofia pentru anul 2007 este de peste 2 miloane de euro. 

Genesys Distributie distribuie echipamente si produse IT&C prin reselleri, integratori de sistem si retaileri. Genesys distribuie marcile DELL, Allied Telesyn, Corega, AMP Netconnect, Powerware, Newave, Citrix, ThinPrint, National Instruments, SimpleTech, Samsung, T-Racks, precum si altele. 

Genesys Distributie alaturi de Genesys Systems si Genesys Distribution Ood Bulgaria, fac parte din grupul Genesys, a carui cifra totala de afaceri pe anul 2006 a fost de 24 milioane euro.

Sursa: Capital 06 Martie 2007