Astfel, compania decontează asiguratului cheltuielile pentru spitalizare, tratament şi intervenţii chirurgicale cauzate de apariţia unor boli grave.

Valoarea indemnizaţiei plătită de companie, în cazul diagnosticării cu una din bolile grave acoperite de asigurare, reprezinta 50% din suma asigurată pentru asigurarea la deces.

În plus, dacă pentru redobândirea sănătăţii a fost recomandată efectuarea unei intervenţii chirurgicale, Generali este singura companiei de asigurări din România care oferă asiguratului 75% din valoarea indemnizaţiei de asigurare înainte de efectuarea operaţiei, diferenţa urmând a fi plătită după.

“Prin această campanie, dorim să tragem un semnal de alarmă asupra necesităţii tratării la timp a bolilor grave şi a efectuării investigaţiilor medicale necesare. Descoperite şi tratate la timp, mare parte dintre aceste afecţiuni grave pot avea rezultate pozitive notabile", a
declarat Ovidiu Racoveanu, Director Asigurări de Viaţă.

Dintre toate afecţiunile definite ca boli grave, Generali va plăti cheltuielile pentru afecţiunile cu cea mai largă răspândire în România, printre care accidentul vascular, cancerul, infarctul miocardic, insuficienţa renală cronică şi scleroza multiplă.

De asemenea, intervenţiile chirurgicale pentru care compania plăteşte despăgubiri sunt cele mai întâlnite în astfel de afecţiuni grave: coronoplastia sau angioplastia periferică, intervenţia chirurgicală de tip by-pass aorto-coronarian, implantul pacemaker sau defibrilator implantabil, intervenţia chirurgicală pe cord deschis şi transplantul de organe.