GE Lightning, o divizie a grupului General Electric, a anunţat că va scurta săptămâna de lucru a sucursalei sale din Ungaria, pentru a evita concedierile colective. Schema celor patru zile lucrătoare pe săptămâna va fi instituită chiar de luna aceasta, pentru 40% dintre angajaţii din opt fabrici.

„Ungaria este un punct strategic pentru producţia diviziei noastre. Pe fondul scăderii cererii şi a adâncirii crizei internaţionale, săptămâna de lucru de patru zile este crucială pentru păstrarea slujbelor angajaţilor” a declarat Phil Marshall, director regional al diviziei care controlează GE Lightning.

O decizie de reducere a producţiei va fi luată în Ungaria şi de producătorul auto Audi, care a anunţat că va opri lucrul pentru câteva săptămâni în luna august pentru, în scopul evitării disponibilizărilor. Ungaria este una dintre ţările din regiune cele mai lovite de criză, PIB-ul său contractându-se în trimestrul patru al anului precedent cu 2%. Pentru acest an, banca naţională de la Budapesta a prognozat o reducere a producţiei industriale locale cu 3,5%.