Mircea Vladu, fondatorul agenției Prestige Tours va rămâne acționar minoritar al agenției și va prelua funcția de director executiv. ”După o analiză atentă a pieței actuale, am considerat că, făcând parte dintr-un grup mai mare, Prestige Tours va fi mult mai aproape de a-și atinge scopul strategic, și anume acela de a deveni prima companie românească care funcționează în totalitate ca un adevărat turoperator”, declară Mircea Vladu.
Tranzacția este în curs de aprobare la Consiliul Concurenței, iar perioada estimată pentru finalizarea ei este a doua jumătate a lunii mai.
GED este la a patra achiziție din turism după ce în 2007 a cumpărat Happy Tour, cel mai mare turoperator de pe piața românească. Anul trecut, GED a achiziționat portalul de rezervări bilete de avion on line paravion.ro și agenția de turism Travel House. Toate aceste branduri sunt reunite sub umbrela Happy Tour Group.
În 2010, Happy Tour Group a înregistrat o cifră de afaceri de peste 43 de milioane de euro, pentru anul în curs așteptându-se la o majorare a veniturilor.