"În ceea ce priveşte direcţiile de business pentru acest an, putem spune că, faţă de 2011, cererea de servicii cloud a crescut cu 120%, în România. Pentru 2013 vom păstra ca focus soluţiile de cloud atât public, cât şi privat, apoi vom merge pe zona software de business şi către soluţiile de virtualizare", a afirmat Prejoianu.

Reprezentantul Gecad Net a adăugat că, până la finele anului, cifra de afaceri a companiei pe care o conduce va atinge valoarea de 3,4 milioane de euro, în creştere cu 12% comparativ cu anul anterior.

"Dacă în 2011 am avut o cifră de afaceri de 3,1 milioane de euro, pentru finele lui 2012 estimăm o creştere de 12%, deci afaceri de 3,4 milioane de euro. De asemenea, în 2013 estimăm o majorare a afacerilor de până la 4,1 milioane de euro. Din totalul cifrei de afaceri, 40% reprezintă ponderea soluţiilor Microsoft", a explicat Şerban Prejoianu.

La capitolul clienţi, 20% dintre aceştia sunt încadraţi în segmentul IMM-urilor, în timp ce rata de retenţie a clienţilor se situează la 97%. Totodată, segmentul cloud computing va reprezenta 10-12% din totalul cifrei de afaceri al Gecad Net.

Compania Gecad Net a lansat, joi, alături de Microsoft România, noua soluţie de cloud computing, SystemV, destinată sectorului privat.

Potrivit producătorului, în următoarele zece luni numărul clienţilor care va alege noul pachet de servicii va ajunge la 120.

SystemV este primul produs de private cloud "la cheie" pentru IMM-uri dezvoltat de o companie românească şi reprezintă intrarea Gecad Net pe piaţa soluţiilor customizate de cloud computing şi virtualizare.

Soluţia conţine hardware cu software Microsoft preinstalat de virtualizare şi management, fiind concepută special pentru necesităţile companiilor mici şi mijlocii.

Gecad Net este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi soluţii profesionale de securitate IT.

Compania este prezentă pe piaţa din România din anul 1992 şi are în portofoliu peste 1.200 de clienţi în domenii, precum telecomunicaţii, financiar-bancar, construcţii, energie, petrol, gaze etc.
Sursa: Agerpres