Piata asamblarii de ferestre cu geam termopan, respectiv a timplariei din PVC si aluminiu, este din ce i ce mai bogata. Foarte multe firme mari de constructii isi cumpara linii de asamblare de mica capacitate, pentru a modela profilele de PVC necesare lucrarilor civile pe care le executa. Exista i plus si zeci de mici ateliere care fac usi si ferestre la comanda, cu bucata.
Patronul noii fabrici Corina Gealan, Marin Crutescu, vrea sa reivie isa traditia marilor industriasi romini: „Corina Gealan este o fabrica, nu un atelier. Munca se realizeaza i sistem industrial, nu manufacturier. Furnizorii sunt numai nume de marca – Gealan, Reynolds, Alulux, Alucon, Pilkigton, Rodeca s.a.m.d. Urmarirea productiei se face profesional, cu camere de luat vederi.”
Fabrica are 80 de angajati si un spatiu de productie de 2.000 mp, caruia i se alatura birouri de 500 mp si un spatiu expozitional tot cam atit de mare. Societatea are ca principal obiect de activitate producerea timplariei din PVC si aluminiu, a geamurilor termoizolatoare i sistem termopan si low-e, antireflex (suflat cu o pelicula foarte fina de argint), producerea rulourilor cu lamele PVC sau aluminiu, usi de garaj tip rulou, precum si comercializarea unor produse specifice furnizorilor sai. Corina Gealan are, potrivit declaratiilor domnului Marin Crutescu, si zece echipe de montaj – pentru ferestre termopan, usi, garaje etc., dotate cu furgonete auto, care se deplaseaza la domiciliul clientilor. Capacitatea de productie pentru ferestre este de 240 de bucati pe zi, iar cea de montaj de timplarie este de 200 de bucati pe zi.
Pentru distributie, fabrica are deocamdata trei puncte i Bucuresti si unul i Constanta. in fata fabricii de pe soseaua Alexandriei se va amenaja un spatiu expozitional cu produsele firmei.
Atelierul s-a transformat i fabrica
Societatea Corina Gealan este una dintre afacerile care a pornit cu pasi
mici si s-a dezvoltat o data cu piata marfurilor pe care le produce: de la un atelier specializat pe timplarie PVC, la o fabrica; Corina Prod (asa cum se numea pina de curind firma pusa pe picioare de Marin Crutescu) a fost ifiintata i1994, cu un capital social de 345 milioane de lei, din care 96,5% reprezinta participare romineasca si 4,5% franceza. in primul an de activitate, 1995, a iregistrat o cifra de afaceri de 1,8 milioane de marci germane. An de an, profitul a fost reinvestit, ajungindu-se ca treptat sa se treaca de la un atelier cu un singur utilaj de montaj de timplarie, la o fabrica moderna.
Apropierea de firmele germane de profil i-a adus succesul. Un real ajutor l-a primit din partea companiei germane Gealan, atit i asistenta tehnica, cit si i scolarizarea personalului, afirma Marin Crutescu. Datorita acestui fapt si pentru ca Gealan este principalul furnizor de materie prima, ca semn de recunostinta, numele societatii, Corina Prod, a fost ilocuit cu Corina Gealan. Prezent la ceremonia de taiere a panglicii noii fabrici, Aurel Vlaicu, director general al reprezentantei Gealan i Rominia, a declarat: „Corina Gealan este prima experienta industriala i domeniu. Domnul Crutescu a fost de la iceput partenerul nostru si apreciem acest lucru”.
Preturile la usi si ferestre cu timplarie PVC si aluminiu sunt cuprinse itre 100 si 400 DM/mp. Fata de sistemele traditionale sunt mai scumpe cu circa 30-40%, dar asigura protectie termica si izolare fonica mult superioare, iar sistemele de ichidere performante, sunt un adevarat obstacol i calea hotilor.