GE Real Estate, Europa Centrală & de Est şi Helios-Phoenix au anunţat crearea unei companii cu capital mixt, pentru dezvoltarea de spaţii de depozitare şi distribuţie pe tot teritoriul României, în valoare de 175 de milioane de euro. Tranzacţia reprezintă prima operaţiune a GE Real Estate pe piaţa imobiliară românească.

Compania va dezvolta iniţial şapte depozite, Clasa A, pentru logistică şi distribuţie, cu o suprafaţă totală de 315.000 metri pătraţi. Primele proiecte vor fi derulate în Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Cluj.

 

Phoenix Real Estate operează în România din anul 2001. Compania a dezvoltat deja în România o suprafaţă totală de peste 60.000 metri pătraţi de spaţii de depozitare şi servicii logistice. Helios Properties care realizează tranzacţii în domeniu de 11 ani este un important dezvoltator de spaţii industriale de depozitare în Marea Britanie, furnizând peste 2 milioane de metri pătraţi de spaţiu.

“Noi, cei de la compania Helios- Phoenix, suntem încântaţi să colaborăm cu GE Real Estate, una dintre cele mai mari companii imobiliare comerciale din lume, pentru a dezvolta împreună cel mai important proiect imobiliar industrial realizat până acum în România”, spune Nestor Myrianthous, CEO al Helios-Phoenix.

DTZ Romania a asistat GE Real Estate în derularea acestei tranzacţii.

Sursa: Capital 27 Iunie 2007