În prezent, Gazprom este implicat în construcţia unei facilităţi pentru producţia de combustibili pe bază de gaze naturale în Vietnam şi, de asemenea, analizează construcţia unei centrale electrice în Republica Dominicană. De asemenea, grupul rus are participaţii la o serie de proiecte şi contracte în Argentina, Brazilia şi Venezuela.

'Din punct de vedere al posibilelor proiecte şi regiuni, în momentul de faţă proiectele în America Latină şi Asia de Sud-Est par cele mai interesante', a spus Valery Gulev.

Acesta a adăugat că Gazprom International este interesat să-şi extindă activităţile dincolo de explorare şi extracţia tradiţională spre construcţia de conducte şi producţia de energie.

Gazprom împreună cu compania Petrovietnam derulează în prezent foraje exploratorii pentru a putea construi o platformă de foraj în apropierea coastei de sud a Vietnamului. Zilele trecute, Petrovietnam Oil a invitat Gazprom să preia o parte din acţiunile sale şi să devină partenerul său strategic.

Grupul rus Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, asigură o treime din necesarul de gaze naturale al Europei şi jumătate din aceste livrări trec prin Ucraina. AGERPRES