Potrivit departamentului de presă al Gazprom, directorul general al grupului Gazprom, Aleksei Miller şi directorul societăţii mixte Prometheus Gas, Dimitrios Copelouzos, au discutat vineri despre posibilitatea de a face o ofertă comună pentru DEPA.

La finele lunii trecute Grecia a invitat companiile interesate să depună oferte pentru compania de stat DEPA. Potrivit oficialilor de la Atena, DEPA ar putea fi vândută la pachet cu DESFA, compania care operează reţeaua de gazoducte din Grecia, sau separat. Privatizarea DEPA şi DESFA fac parte din planul guvernului grec de a strânge 50 de miliarde de euro de pe urma vânzării activelor statului în următorii ani.

Grecia, care deţine 65% din DEPA, îşi va menţine o participaţie de 34% în companie, indiferent de modul de privatizare. Data limită pentru prezentarea ofertelor este 22 martie.

În 2011 Gazprom a exportat 2,9 miliade metri cubi de gaze naturale spre Grecia. DEPA este compania care gestionează livrările de gaze naturale ruseşti spre piaţa din Grecia.
SURSA: Agerpres