Familia Muresan ia masini cu imprumut
Ministrului Ioan Muresan nu-i mai place masina Volvo, primita oficial. De cateva luni, ministrul agriculturii se plimba cu o masina „de imprumut” de la fosta regie a tutunului. B 66 RAT este numarul Mercedesului in care demnitarul se deplaseaza de colo-colo. Pe post de sofer a fost angajat chiar un fin de-al ministrului, spun surse din MAA. Gura lumii vorbeste ca si sotia lui Muresan se da la masinile regiilor. Un Jeep al fostei regii a imbunatatirilor funciare a fost accidentat chiar de Corina Muresan, care se afla la volan.

Tricolorul apara transformatorul
Pe unde trece trenul, pe malul Dunarii, acolo unde ea desparte teritoriul sarb de cel romanesc, a inflorit tricolorul, cat se poate de explicit. La fiecare punct de amplificare de pe reteaua de inalta tensiune, acolo unde sunt segmentele rezistentelor (de dimensiuni considerabile), reteaua a fost vopsita (cam pompieristic!) in rosu-galben-si-albastru. Semnificatia acestei actiuni este foarte clara si deriva din teama de bombardamente gresite, de genul celui din Sofia. Adica este un semnal catre avioanele NATO: aici este teritoriul romanesc, nu cel sarb, nu-l bombardati!

Dati un leu pentru TVR!
Pentru ca batalia cu dolarul promisa de ministrul finantelor, Traian Decebal Remes, a ramas in „stand-by”, conducerea televiziunii nationale TVR a hotarat sa se ia la tranta cu leul. Deja au fost trimisi pe teren imputernicitii TVR pentru a recupera banii de la abonatii restantieri. Cu o stampila in mana dreapta si cu legitimatia in stanga, ei iau la rand fiecare casa si apartament, verificand cu lupa buzunarele telespectatorilor datornici, dar si nedatornici. Pe buna dreptate, cei din urma se intreaba de ce nu se duc „controlorii” TVR numai la rau-platnici si pierd timp batand pe la toate usile. In acest moment, actiunea „Dati un leu pentru TVR” este in plina desfasurare in Otopeni. De maine va fi in toata tara!

Discriminare printre pampersi
Orice familie care are copii este terorizata de cei cinci pampersi folositi de un bebelus pe zi. Cu cat copilul creste, cu atat pampersii sunt mai scumpi, pentru ca dimensiunile lor cresc. Dar si pentru ca TVA este de 9% pentru cei mici si 22% pentru pampersii mai mari. Asta in conditiile in care, in tarile vecine, aceste produse se incadreaza la categoria „produse pentru copii”, fiind scutite de TVA.

Coca-Cola isi pierde gustul banului
Zvonurile privind problemele financiare ale concernului Coca-Cola incep sa prinda contur. Conform unui business-report, Coca-Cola Beverages anunta o pierdere in Europa de Est cifrata la 25 mil. USD in 1998. The Economist, intr-un articol intitulat „Bulele pocnesc”, scrie ca de la moartea legendarului presedinte al Consiliului de Administratie, Roberto Goizueta, in octombrie 1997, totul pare ca se destrama. Pe Wall Street, la NYSE, in timp ce Dow Jones a depasit pragul istoric de 11.000 de puncte, pretul actiunilor Coca-Cola ramane inghetat cam de mult timp.

Soferii nu mai merg in Emirate
Una dintre firmele de recrutare de forta de munca ocupate cu livrarea de muncitori catre Emiratele Arabe Unite a dat un anunt cu recrutare de soferi. Imediat s-au inghesuit destul de multi la firma respectiva. Ea a recrutat pe cei cu referintele si CV-urile cele mai bune – si i-a trimis pe cei alesi in Emirate. De curand insa, partenerii agentiei de recrutare, cei din Emirate, au oprit fluxul soferilor catre tarile din federatie. Explicatia a fost una singura: Emiratele nu mai au nevoie de soferi, piata este acum suprasaturata.

Tara arde, Bancorex construieste
In timp ce Guvernul nu mai stie ce sa faca pentru a rezolva creditele neperformante, Bancorex isi construieste noi sedii. Unul dintre ele se afla pe str. Batistei, in apropierea policlinicii, si este inceput in decembrie 1998, urmand a fi terminat in aceasta luna. Executantul lucrarii este societatea Aedificia Carpati. Cu ce va fi platita? Poate, cu un alt credit.

ProTV – suspectat de stiri eronate
Autoritatile din orasul Drobeta Turnu-Severin s-au cam suparat pe postul de televiziune ProTV. Motivul: exagerarea (sau interpretarea oarecum eronata) a unor stiri si informatii. Ele se refera la acea multdiscutata incalcare a embargoului de catre Romania. Cunoscutul post de televiziune ar fi furnizat pe piata doar informatii despre barjele cu petrol furnizat sarbilor, asa cum a fost ea lansata de oficialitatile bulgare. Ulterior, autoritatile portuare din Severin au vrut sa revina cu o rectificare – una care sa nege amestecul romanilor in asemenea afaceri, dar ProTVnu a mai avut ragazul sa o faca.

Mihaela Radulescu Banica s-a apucat de scris
Cunoscuta realizatoare a emisiunii „Duminica in familie” de la Antena 1 se pregateste intens sa debuteze si in calitate de autor de carte. Profitand de experienta dobandita in discutiile cu invitatii emisiunii, Mihaela a pregatit un volum de interviuri cu cei mai importanti dintre acestia, in paralel lucrand la un altul de nuvele.

Oamenii moderni se dau cu creme expirate
Micile cadouri puse in ambalajul revistelor pentru femei cantaresc mult in ochii cumparatoarelor. Numarul din mai al revistei 2000 Plus ofera o crema hidratanta pentru fata Hydro Sistems (Firma Cussons). Surprizaaaa! Crema este expirata. In mod normal, ea trebuie sa aiba termen de garantie cel putin un an, doi in cel mai fericit caz. Poate ca revista incearca sa lanseze un nou curent in moda: fete cu bubite.

Doar papamobilul are dreptul la asfalt
Vizita papei a mobilizat administratia Capitalei la o spoiala gen 23 August. De pilda, in traseul Suveranului Pontif a fost inclus si Cimitirul Catolic din Piata Pieptanari. Cum locul cu pricina arata de vreo zece ani ca dupa un raid NATO, Administratia Drumurilor si-a pus oamenii sa-l asfalteze in ajunul vizitei. Rezultatul este grotesc: o singura banda de circulatie arata ca-n palma, in vreme ce sensul opus si intreaga intersectie au ramas pline de hartoape. Papamobilul a venit si a plecat de la Cimitirul Catolic pe aceeasi banda asfaltata, mizeria din jur fiind mascata de cordoanele politistilor si multimea de curiosi.