Bermude cu falsa identitate
Institutul Republican International, specializat in studii despre si pentru democratizare, s-a trezit pus intr-o situatie de-a dreptul bizara. Un personaj mic si negricios care vinde, direct din sac, bermude in Piata Amzei din Bucuresti imparte clientelor de ocazie carti de vizita cu adresa si telefonul la care poate fi contactat pentru comenzi ulterioare. Numai ca numele de pe cartea de vizita este cel al lui Ronald St. John, director de programe pentru Romania al institutului anterior mentionat. Contactat de clientele vanzatorului din piata, domnul in cauza se jura ca IRI nu confectioneaza si vinde bermude, ci studii, ceea ce nu-i tot una.

Panica la apa in Turnu-Severin
Un functionar al Capitaniei portului din orasul dunarean Drobeta Turnu-Severin ne-a declarat ca, intr-una din saptamanile trecute, s-a starnit panica printre locuitorii din Turnu-Severin. Motivul tinea de poluarea Dunarii din cauza accidentelor ecologice care se intampla pe cursul fluviului in fosta Iugoslavie. Severinenii au refuzat sa bea apa filtrata de la uzina de apa si s-au napustit, cu un calabalac de sticle din plastic, la fantanile din imprejurimi. Diagnosticul probelor luate de uzina de apa a semnalat, culmea, un pericol determinat de abundenta detergentilor!

Satul Pipera in vizorul agentiilor imobiliare
Foamea de spatii si terenuri in Bucuresti a determinat scoaterea pe piata, mai de curand, si a terenurilor din Pipera-sat. Dupa ce zona industriala din Pipera a fost saturata, oferta unor agentii profilate pe genul de afaceri imobiliare s-a calat pe zona rurala din Pipera, unde mai multe terenuri au fost scoase din circuitul agricol. Chiar si in cadrul satului, preturile au inceput sa oscileze de la 11-12USD/mp, la 15 USD/mp in preajma lacului, unde zona se anunta mai cautata.

Armata vrea un spital mobil
Produsul „spitalului mobil de campanie” a constituit slagarul pe care l-a cantat Romania de fiecare data cand a fost invitata sa participe, cu trupe sau nu, la diverse interventii ale Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in varii zone de conflict precum Somalia, Angola, Bosnia s.am.d. De curand, am aflat de la un manager din industria de aparare ca Romania are un nou deziderat: sa achizitioneze pentru armata un nou spital mobil. Pentru perfectarea respectivei achizitii, Ministerul Apararii Nationale a demarat deja tratativele cu o celebra companie occidentala specializata in repere militare, inclusiv spitale.

La Ministerul Industriilor s-a facut tacere
Dupa ce i-a adus la tacere pe ortacii din Valea Jiului, ministrul industriei si comertului, Radu Berceanu, vrea sa aplice acelasi tratament si propriilor sai subordonati. De ziua Regelui, 10 mai, PD-istul reformator a trimis tuturor angajatilor o circulara prin care ii anunta ca
s-au plafonat toate convorbirile telefonice. Adresa cu pricina a ajuns insa, asa cum se obisnuieste, ceva mai tarziu si in zi cu ghinion: 13 mai. Pentru ca „aditionalele” vor fi platite juma-juma de sefi si subordonatii vorbareti, acestia nu au mai pus mana de atunci pe telefoane. Si asa se tem ca, in cele patru zile de intarziere, au depasit limitele stabilite de dl Berceanu.

Radiodifuziunea isi sporeste in secret personalul
20 de posturi de redactori sunt libere la Radio Romania Actualitati, la redactia de stiri. Ele sunt pastrate secret, ultimul concurs fiind organizat in 1996. De atunci, numarul de oameni a crescut totusi. Cei mai multi insa sunt colaboratori, tinuti pe niste salarii de 500.000-800.000 lei net. De fapt, din cauza situatiei financiare in care se afla Radiodifuziunea, ar trebui redus personalul. Dar nu se restrange administratia, ci redactiile.

Teo face scoala de soferi
Circulatia pe strazile Capitalei este in pericol! Motivul este unul simplu. Teo Trandafir, vedeta Antenei 1, face scoala de soferi. Proaspat proprietara a unei Dacia Nova, Teo ne-a declarat ca initierea in tainele sofatului ii creeaza mult mai multe probleme decat emisiunea pe care o face impreuna cu Mircea Badea. Fire perseverenta, ea spera totusi sa obtina mult visatul permis de conducere din prima incercare.