CNA a pus piciorul in pragul cablistilor
Cu trei zile inainte de Craciun, Consiliul National al Audiovizualului s-a deghizat in Mos Craciun si
s-a dus la Agentia Nationala de Comunicatii si Informatica. Dar nu cu daruri in sac, ci cu o adresa (nr. 4476) potrivit careia sesiza institutia asupra incalcarilor flagrante ale Legii audiovizualului de catre trei societati de televiziune prin cablu din judetul Tulcea, doua firme din judetul Constanta si alti doi operatori de cablu din judetul Galati (Cony Sat si Mega Construct). Aceste societati de televiziune prin cablu emiteau programe fara autorizatie sau fara licenta de emisie, fapt ce constituie infractiuni. Agentia Nationala de Comunicatii i-a lasat pe operatori sa le tihneasca sarmalele de Revelion, dar in aceasta luna va dispune masuri legale impotriva lor.

Bancheri corigenti la aritmetica
Aparatele Banc Post de eliberare a numerarului de pe carduri ofera clientilor fel de fel de surprize. Pentru cei de la Banc Post, sume divizibile cu 10.000 sunt doar multiplii de 50.000. In cazul in care posesorul unui card doreste sa extraga de la un ATM al respectivei banci 130.000 (vezi facsimil), aparatul il refuza politicos, motivand faptul ca 130.000 nu este multiplu de 10.000. Cum ATM-ul nu este decat o biata masina care executa operatiunile pentru care a fost programata, si apoi multumeste respectuos, vina nu poate apartine decat salariatilor care au uitat ce au invatat in clasa a sasea.

Theodor Stolojan are probleme cu maidanezii
In dimineata zilei de 30 decembrie 1999, Theodor Stolojan putea fi vazut plimbandu-si cainele, rasa ciobanesc, prin Predeal. In ciuda faptului ca fostul premier nu era insotit de bodyguarzi si nici nu era asaltat de jurnalisti, plimbarea nu s-a bucurat de tihna mult dorita. Un maidanez il amusina insistent pe impunatorul ciobanesc, fapt care il punea in dificultate pe Theodor Stolojan. El era preocupat, in acelasi timp, ba sa-l goneasca pe intrus, ba sa-si calmeze cainele care dadea semne vizibile ca ar ceda avansurilor maidanezului. Pana la urma, Theodor Stolojan s-a descurcat, fara sa cheme in ajutor hingherii sau Banca Mondiala.

Ingerul efemer
Toate bune si frumoase in Piata Revolutiei, la „Reveliune”: lume de vreo zece ori mai multa decat la Universitate, sonorizare buna, spectacol de artificii reusit, pacat doar de „ingerul” construit din baloane, care n-a reusit sa se mentina in pozitie de inger mai mult de cateva secunde, dupa care s-a dezintegrat jalnic, in pofida unor maini disperate care cautau sa-i corecteze tinuta. Sa speram ca nu va fi un semn rau nici ceasul din piata care, in ultimele secunde ale anului, arata ora 22 si 21 de grade Celsius.

Miscari de trupe in lumea publicitatii
Mihai Popa Radu, media director la Leo Burnett&Target, unul dintre veteranii agentiei, s-a alaturat de la inceputul acestui an echipei agentiei de publicitate Graffiti/BBDO, unde va ocupa functia de director client-service. Aceasta mutare valoroasa dovedeste ca Graffiti/BBDO este pusa pe fapte mari in acest an. Pe de alta parte, in ultima luna a anului trecut, si agentia Young& Rubricam/ Team a facut doua importante „achizitii”. Este vorba despre Razvan Negoescu (fost project manager departamentul de BTL la Graffiti/BBDO) si Sergiu Vaceff (venit de la First Communication Business). In cadrul agentiei, Razvan Negoescu ocupa functia de director de cont MobilRom, iar Sergiu Vaceff este director „new business”.

Lis in pana de gaz
Primarul Viorel Lis a ramas tocmai in noaptea de dinainte de Craciun fara gaze la aragaz, gata-gata sa i se strice cozonacii. De data asta, echipa de interventie a Distrigaz a fost prompta; ea a sosit in cinci minute si i-a rezolvat primarului problema. Daca a ajuns asa repede, singura explicatie ar fi ca ea a fost „deturnata” din drumul ei spre un alt cetatean caruia nu-i mergea gazul. Cozonacii primarului au fost, se pare, mai importanti decat altii, pentru ca au fost si mai mari.