Tiriac pune in pericol zborul avioanelor
Inaugurarea ultimului tip de Mercedes a beneficiat de mare tam-tam. In calitate de actionar la ProTV, Tiriac a comandat un adevarat show televizat. Singura problema, dar mare, a fost cea legata de amplasarea releului care ar trebui sa asigure transmisia. Acesta interfereaza cu sistemul de comunicatii al aeroportului, bruiajele punand in pericol siguranta zborului. Dar pentru ca domnul Tiriac este o adevarata personalitate, SRI a reusit sa gaseasca o solutie ca Andreea Esca sa nu se trezeasca cu Boeingul prabusit in direct.

Granicerii iordanieni isi bat joc de hartiile oficiale
Iordania este una dintre tarile lumii arabe cu priza la turistii romani. Pentru cei interesati de o calatorie in aceasta tara, trebuie spus insa ca autoritatile locale percep fiecarui turist o taxa de iesire din tara in valoare de 10 dinari (aproximativ 15 dolari). Recent, un grup de turisti romani ajuns in Iordania prin
J’info Tours a obtinut de la autoritatile iordaniene, inca inainte de inceperea calatoriei, exceptarea de la plata taxei de iesire din Iordania. Cum documentul care atesta acest lucru purta semnatura consulului Iordaniei la Bucuresti, Adil Adaileh, turistii romani au considerat ca au, practic, toate asigurarile necesare ca nu vor plati taxa buclucasa. La inapoiere, pe aeroportul din Aqaba, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Granicerii iordanieni Ali Nemri Selmi si Taleb Al Abbadi nici n-au vrut sa auda de vreo exceptare de la plata taxei (in ciuda documentului consular care certifica acest lucru), obligand grupul roman sa scoata din buzunare 940 de dinari (1.410 dolari) pentru a putea parasi Iordania. Ce s-ar fi putut intampla insa daca, mergand pe mana Ambasadei Iordaniei la Bucuresti, turistii si-ar fi cheltuit ultimii bani pe cumparaturi inainte de intoarcerea in tara este o intrebare la care cu greu putem gasi un raspuns.

Ceausescu n-a mai apucat sa-si ia salariul pe card
Sistemul de plata cu carduri putea aparea in Romania cu cativa ani buni inainte de a fi lansat de bancile comerciale. Placut impresionat de utilitatea placutelor din plastic, cu care facuse probabil cunostinta in timpul vizitelor in strainatate, Ceausescu a luat hotararea de a implementa si in tara sistemul de plata a salariilor cu ajutorul cardurilor. Primele institutii ai caror salariati urmau sa fie platiti pe card erau ministerele si bancile. In 1989, CEC a primit sarcina de a realiza un studiu privind noul mijloc de plata. Studiul a fost inaintat Bancii Nationale, unde a ramas pana la Revolutie, iar ideea lui Ceausescu a fost finalizata de bancile comerciale.

Paliga isi face campanie cu „Euro 2000”
Sorin Paliga, candidatul PNL la Primaria Sectorului 2 din Bucuresti, si-a tras cel mai tare pliant de campanie electorala. Dupa datele despre platforma program si promisiunile de rigoare, Paliga a asezat pe ultima pagina programul meciurilor de fotbal din campionatul european. Mai mult, la restaurantul lui Vali Sterian, Casa Eliad, Sorin Paliga este peste tot: de la bannerul atarnat deasupra intrarii pana la scrumiere. Clientii au inceput deja sa comande creier A? la Sorin Paliga.

Victor Surdu castiga capital electoral
Aflat in campanie electorala pentru alegerile locale, Victor Surdu incearca prin orice mijloace sa castige capital electoral. Cand intr-una din zilele trecute, la unul din semafoarele de la Piata Victoriei, jeepul de culoare neagra avandu-l in dreapta pe candidatul la Primaria Capitalei astepta semnalul de libera trecere, un cersetor s-a apropiat de masina cerandu-i acestuia sa-l miluiasca cu cativa banuti. Ceea ce Victor Surdu a si facut. Dar cum totul are un pret, fostul presedinte al PDAR i-a inmanat cersetorului pe langa bani si o poza a sa cu indicatia de a-l vota. ” Daca ma vei alege, atunci cu siguranta nu vei mai avea nevoie sa cersesti”, a sunat sfatul lui Victor Surdu.     

Seful Lafarge a fost vanat
Jean Pierre Taillardat, presedintele societatii Romcim-Lafarge, va pleca din companie. El este si presedintele Asociatiei Investitorilor Straini din Romania. Taillardat a fost racolat de o firma straina de „vanatori de capete”, cu reprezentanta in Romania, pentru un post mult mai important. Ramane deocamdata o necunoscuta destinatia pe care o va lua „vanatul”.