Gameloft, compania producatoare de jocuri pentru terminalele mobile, a lansat sase titluri noi pentru noul terminal de la Apple, iPhone 3G.

O noua era a jocurilor pentru terminalele mobile incepe o data cu aparitia pe piata a smartphone-ului iPhone 3G. Cu aceasta ocazie, cei de la Gameloft au introdus pe site-ul iPhone App, site ce cuprinde un catalog de programe speciale pentru noul iPhone 3G, sase noi jocuri. Utilizatorii pot astfel viziona, descarca si instala aceste jocuri direct pe tereminalele mobile, fara a la transefera in prealabil in computer. Acestea au si avantajul de a veni cu preturi foarte mici si beneficiaza de o grafica foarte buna datorita noilor tehnologii iPhone.

“Noul iPhone va schimba complet perceptia utilizatorilor cu privire la jocurile accesat pe terminalele mobile” a declarat Michel Guillemot, CEO si cofondator al companiei pariziene Gameloft.

Conform companiei de cerecetare de piata Screen Digest, piata jocurilor destinate terminalelor mobile va pasi intr-o noua era o data cu lansarea iPhone 3G, si va ajunge la 3,7 miliarde de dolari pana in 2012, fata de 2,3 miliarde inregistrate in 2007. Analistii afirma, de asemenea, ca nici o alta companie producatoare de jocuri pentru mobil nu este intr-o pozitie mai buna privind aceasta crestere decat Gameloft.

Compania cu sediul in Paris vinde catre trei jocuri pe secunda in fiecare colt al lumii. Jocurile sale sunt disponibile pentru mai mult de 1.200 de terminale mobile. Gameloft are in portofoliu 50 de din 250 care s-au vandut in un milion de exemplare fiecare. Trei blockbuster-uri, printre care si Block Breaker Deluxe, s-au vandut in mai mult de 10 milioane de unitati. Pe langa cele sase jocuri pe care le-a lansat deja in magazinul virtual iPhone App, Gameloft are in plan sa lanseze sase noi titluri disponibile pentru platforma N-Gage de la Nokia cat si jocuri speciale pentru viitorul Google Android.

Cu o cifra de afaceri de 150.84 milioane de dolari in 2007, Gameloft se asteapta in acest an la un avans de 25-30% a business-ului, cu toate ca jocurile lansate pentru iPhone 3G nu vor aduce rezultate vizibile pana in 2009.

Jocurile din cadrul iPhone App vor avea un pret redus de la 9.99 dolari la 7.99 dolari in SUA, de 5.99 euro in Europa si 3,49 lire in Marea Britanie.

Sursa: Business Week