1). The Hoh Valley, Olympic National Parks, USA

Proiectul “Square Inch” cunoscut sub numele de Hoh, este un manifest care îşi propune să menţină măcar o parte din întinsele păduri ale Parcului Olimpic nealterate de sunetele oamenilor. “Păstrează măcar acel inch fără sunete artificiale, iar liniştea se va răsfrânge asupra ta şi peste alţi sute de acri împrejur.” spune fondatorul Gordon Hemptom, conform site-ului studenţie.ro.

2.Rezervaţia Naturală Kronotsky, din Rusia

 

Rezervaţia Naturală Kronotsky este localizată în partea de est a Rusiei fiind ocupată de vulcani, păduri, gheizere şi râuri. Vulcanii rezervaţiei fac parte din Inelul de Foc al Pacificului şi are chiar şi propria Vale a Morţii, unde concentraţiile mari de gaze toxice pot ucide animalele şi oamenii. Rusia le permite doar oamenilor de ştiinţă şi unui număr de cel mult 3.000 de cercetători să studieze şi să viziteze zona, accesul se face doar cu elicopterul iar locuitorii sunt la sute de km depărtare, ceea ce face ca locul să fie unul dintre cele mai liniştite de pe Terra. „Unele locuri de pe această planetă sunt atât de minunate şi de fragile, încât poate nu ar trebui să mergem acolo. Acest paradox se aplică şi pentru Rezervaţia Naturală Kronotsky“, scrie National Geographic, potrivit site-ului adevărul.ro

 

3. Craterul Haleakalā

Craterul Haleakalā este un Vulcan-scut masiv, localizat în Parcul Naţional Haleakalā pe insula hawaiiană Maui. Partea de vest a insulei este format 25% de către West Maui Mountains. Potrivit cercetătorilor, nivelul zgomotului înregistrat în interiorul craterului este la fel cu cel produs de respiraţia umană.

4. The Muir Woods, California, USA

 

Pădurea  Muir  se află la câţiva kilometri depărtare de oraşul San Francisco, fiind sălaşul celor mai mari copaci din lume şi a foişoarelor roşiatice. Fondatorul acestui proiect este John Muir, de unde şi numele pădurii.

5.Anza-Borrego State Park, California, USA

Chiar dacă se află la o distanţă de doar câteva ore faţă de o aşezare umană cu circa 20 de milioane de locuitori, este unul dintre cele mai liniştite locuri din lume. Singurele sunete din Anza-Borrego sunt oazele de palmieri şi verdeaţa unde poţi analiza o specie ciudată de con. O oră într-o asemenea silenţiozitate iţi dă energia de care ai nevoie pentru a supravieţui în gălăgia oraşelor.