Profitul operațional pe trimestrul al doilea s-a situat la 9,5 trilioane de won (8,3 miliarde dolari), sub estimarea medie de 10 miliarde de won a celor 34 de analiști chestionați de Bloomberg. Acțiunile Samsung au înregistrat cea mai mare scădere dintr-o lună.
Vârful de gamă Galaxy S4 și produsul fanion al companiei a fost lansat în aprilie, cu un ecran mai mare și noi programe care să ajute Samsung să fure prima poziție de pe piața americana de la iPhone al Apple. Miza lui S4 era să sprijine creșterea Samsung și să reprezinte cea mai mare sursă de câștig pentru companie.
Cel puțin 15 analiști și-au redus estimările în iunie, ceea ce a atras după sine o cădere cu 13 a acțiunilor, pe fondul îngrijorărilor că piața smartphone-urilor varfuri de gamă se apropie de saturație, iar competitorii le afectează afacerea TV.
Acțiunile Samsung, care au o pondere de 18% în indicele Kospi al bursei sud-coreene, au căzut cu 3,8% în sesiunea de azi de după rezultate. De la începutul anului, acțiunile au acumulat o pierdere substanțială, de 17%, de peste două ori mai mare decât indicele Kospi, care a căzut cu 8,2%. Astfel, peste o treime (37%) din pierderea bursei din Seul se datorează Samsung.
Vânzările au crescut la circa 57 trilioane won în trimestrul al doilea, de la 47,6 trilioane won cu un an înainte. Analiștii estimau pe medie vânzări de 58,6 miliarde won. Compania nu a furnizat încă cifrele de profit net sau o situație a câștigurilor pe divizii.
Rezultatele par să dezamăgească piața mai devreme decât se anticipa, ceea ce ridică serioase semne de îngrijorare. Inițial, piața era îngrijorată de rezultatele pe trimestrele 3 și 4, dar rezultatele de azi ridică noi semne de întrebare dacă câștigurile sunt într-o formă bună, spune un analist la la KB Investment & Securities.