Zilele trecute a avut loc prima rundă de negocieri, rundă în urma căreia preferințele părților au rămas neschimbate și se pare că niciuna nu va face vreun compromis în acest sens. Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi, iar Consiliul pe francezul Francois Bohnert.

În urmă cu trei săptămâni, Kovesi a primit votul Parlamentului European, moment în care PNL a publicat o fotografie ce a stârnit foarte multe critici.

Fotografia era însoțită de următorul mesaj: PNL, PPE, AM REUȘIT! Procuror șef european (n.r. Codruța Kovesi).

(w670) PNL KOVESI

Postarea ar fi sugerat că fosta șefă a DNA este deja marea câștigătoare, deși a trecut doar o rundă de negocieri în care nu s-a ajuns la un acord.

Mircea Badea a comentat și el pe această temă, ironizându-i pe liberali.

„Cum adică prima rundă de negocieri a eșuat? Păi stați puțin, ea nu era deja procuror european? Ăștia de la PNL ne-au mințit?! Acum aflu că prima rundă de negocieri a eșuat?! Păi cum?! Ce se mai negociază? Nu ne anunțase PNL că Laura Codruța Kovesi este deja procuror șef european? Ce ați reușit dacă încă se negociază, iar prima rundă de negocieri a eșuat? Eu înțelesesem din această poză că Laura Codruța Kovesi a devenit procuror PNL, ceea ce oricum era, iar la nivel european, procuror PPE. Aoleu, deci PNL a făcut un fake news! PNL-ul ne minte? Mă rog, PDL. Nu mi-aș fi închipuit! Credeam că spune adevărul… Umblați cu minciuni?! Vai, dar nu se poate…”, a zis, ironic, Mircea Badea.

”Următoarele întâlniri vor avea loc pe 27 martie, apoi pe 4 și 10 aprilie.Întâlnirea de pe 27 martie va avea loc prin videoconferință deoarece noi, Parlamentul European, vom fi în sesiune la Strasbourg, iar Consiliul nu se poate deplasa atunci la Strasbourg”, a explicat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan.