Premierul a uitat denumirea minei Lonea, în timp ce vorbea despre problemele minerilor. În mod evident, acest lucru a nemulţumit şi mai mult persoanele aflate acolo.

De asemenea, unii îi strigau premierului „ne bagi în faliment” sau îi reproşau că Guvernul nu a dublat alocaţiile pentru copii.

„Complexul energetic Hunedoara este după două ajutoare de stat care au fost acordate în nişte condiţii, dintre care un ajutor de stat trebuie înapoiat, ca urmare a deciziei Comisiei Europene, pentru că nu a fost acordat în conformitate cu legea”, a transmis Ludovic Orban la Petroşani.

Momentul în care a avut loc gafa

Când a vorbit despre ajutorul acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea, premierul a uitat pe moment denumirea celei de-a doua. Câțiva oameni au început să îl huiduie şi au strigat la el „Lonea” sau „Lonea, românule”.

„Iar al doilea ajutor de stat acordat pentru închiderea minelor Lupeni şi Lonea a fost acordat pentru închiderea minelor până în data de 31 decembrie 2018 şi minele continuă să îşi desfăşoare activitatea”, a adăugat Orban.

Totuși, premierul a continuat să vorbească şi a explicat că nu Executivul a creat situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara. De asemenea, Orban le-a garantat oamenilor că vor fi sprijiniţi prin măsurile Guvernului.

„Nu noi am creat situaţia în care se găseşte complexul energetic Hunedoara, dar vă garantez că vom găsi soluţii pentru păstrarea locurilor de muncă. Am luat decizii, am adoptat ordonanţe de urgenţă care au dat sume compensatorii către cei care urmau să fie disponibilizaţi.

Suntem atenţi la tot ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru a vă sprijini. Nu spun asta doar aşa, ci pentru că ne pasă ce se întâmplă şi vom găsi soluţii pentru a vă susţine”, a transmis Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea