Liviu Dragnea, președintele PSD, a criticat dur neglijența echipelor camerelor din Parlamentul României.
Fostul premier al țării, Adrian Năstase, nu va fi prezent la ședința solemnă din Parlament de astăzi. În această zi se aniversează 15 ani de la aderarea țării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

„Chiar dacă nu este în sală din cauza unei erori impardonabile a staff-ului celor două camere, îl salut pe domnul prim-ministru Adrian Năstase, în mandatul căruia România a fost acceptată în NATO”, a spus Liviu Dragnea, la începutul discursului său.

Vezi și Detalii importante pentru toate familiile! Ce se întâmplă cu indemnizația de creștere a copilului

Adrian Năstase a fost totuși invitat la acest eveniment, însă nu așa cum trebuia. Fostul premier a explicat pe blogul său că a fost chemat la ședința solemnă, însă a primit invitația mult prea târziu, motiv pentru care nu va putea ajunge la eveniment.

„Astăzi, Parlamentul organizează Ședința Comună Solemnă a Camerei și Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la acel moment (aderarea la NATO, n.r.). Ieri m-au sunat mai mulți prieteni pentru a mă întreba dacă am fost invitat. Nu știam nimic. În această dimineață m-am interesat. În final, la ora 12, am primit o invitație pentru ora 14! În aceste condiții, din păcate, nu voi putea participa…”, a scris Adrian Năstase.

Adrian Năstase a fost premierul României între 2000 și 2004. În anul 2002, România a fost invitată să adere la Alianta Nord-Atlantica la summit-ul NATO de la Praga.

„Pe 29 martie 2004, am depus instrumentele de ratificare, la Washington, pentru aderarea la NATO iar, cateva zile mai tarziu, in 2 aprilie, a fost inaltat steagul Romaniei la sediul NATO de la Bruxelles.

Am scris si am vorbit, de-a lungul anilor, despre importanta istorica a acestei decizii. Si dupa 15 ani, realizam semnificatia unei realizari la care au contribuit toate partidele politice din Romania. Cu toate acestea, efortul final cel mai important a fost depus de Guvernul PSD pe care l-am condus iar depunerea instrumentelor de aderare de catre mine, in calitate de prim-ministru si ceremonia de pe Peluza din fata Casei Albe raman, in amintirea mea, unele dintre cele mai frumoase amintiri”, a notat fostul premier.