Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, se va duce la Bruxelles în calitate de europarlamentar. Jurnaliștii au descoperit că acesta face o serie de greșeli grave atunci când vine vorba să-și transmită, în scris, propriile mesaje.

Astfel, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Falcă a scris „chilometri” în loc de kilometri.
„Când am ajuns eu primar…la fiecare 90 de minte un tramvai cădea de pe șina…in Ro Aradul a modernizat cei mai mulți chilometri de cale de rurare…iar mâine…putina atenție la conf de presa de la Primărie”, a notat primarul.

Cei de la Ziardearad.ro au făcut și un inventar al greșelilor liderului PNL. Se arată că politicianul a scris „tranvai” în loc de tramvai” și cuvinte nearticulate deși în contextul respectiv se impunea adăugarea unui „i” la „copii” și „cetățeni”.

„În urmă că câţiva ani, trimitea o scrisoare plină de greşeli laureatului Premiului Nobel pentru Chimie, arădeanul Ştefan Hell. În aceasta, Falcă scria „fii” în loc de „fiii”, iar substantivul comun „municipiul” era scris când cu literă mare, când cu literă mică”, mai scrie ziardearad.ro.

O altă publicație locală, criticarad.ro, îl taxează dur pe Gheorghe Falcă. Site-ul a scos o altă postare a politicianului în care acesta scrie „toți primari” și „cetățeni Aradului”.