Minivacanţa de 1 Mai oferă celor mai mulți români posibilitatea de a evada din peisajul cotidian. Indiferent ca­re este destinaţia ta, nu poţi pleca la drum fără un aparat GPS. Acesta face călătoria mult mai rapidă şi mai eficientă. Unul dintre cele mai complete şi mai accesibile aparate GPS care se găsesc acum pe piaţă este Mio Spirit 685. Dispozitivul are un ecran mare de cinci inchi (12 cm) care indică cele mai bune rute datorită funcţiei SmartRoutes şi vă ajută să evitaţi ambuteiajele cu ajutorul informaţiilor de trafic în timp real. Cu acest aparat puteţi  previzualiza pa­tru rute diferite pe ecran: cea mai rapidă, cea mai scurtă, cea mai simplă şi cea mai economică, pentru a alege varianta de care aveţi nevoie în momentul respectiv. În plus, Mio oferă gratuit actualizări ale hărţilor, timp de doi ani. Preţul unui Mio Spirit 685 este 700 de lei.
Următorul gadget care nu ar trebui să-ți lipsească din geantă, indiferent de destinaţie, este camera foto. Aceasta trebuie să fie portabilă, să încapă cu uşurinţă într-un buzunar, dar să încorporeze, în acelaşi timp, multe funcţii, precum posibilitatea de a realiza fotografii panoramice sau de a captura imagini în 3D. Un astfel de aparat este Sony TX100V. Camera este subţire, elegantă şi dotată cu caracteristici avansate: 16,2 megapixeli, senzor Ex­mor R, zoom 4x/unghi panoramic 25 mm, Full HD 50p, 3D, OLED de 8,8 cm, mod vedere panoramică şi GPS. Camera are un preţ de 1.600 de lei.
Pentru cei care nu pot sta prea mult departe de internet şi de reţele de socializare, un gadget indispensabil este smartphone-ul. Cele mai noi modele de telefoane de la Nokia, Lumia, care vin cu sistemul de operare Microsoft Windows 7.5 Mango, oferă cel mai rapid acces la reţele de socializare, dar şi la internet. Nokia Lumia 800, telefon lansat recent în ţara noastră, accesează paginile web mai repede decât oricare alt telefon şi oferă cele mai noi informaţii postate de prieteni pe reţelele de socializare direct pe ecranul principal. Nokia Lumia 800 este echipat cu un ecran de 3,7 inchi AMOLED cu 16 milioane de culori și rezoluție de 800×480 pixeli, un procesor Scorpion de 1,4 Ghz, 512 MB RAM, spațiu de stocare de 16 GB, cameră foto de 8 MP cu lentile Carl Zeiss şi are un preţ de 1.400 lei.
Dacă drumul este lung şi obişnuieşti să citeşti, ideal este un eBook reader. Pe piaţă se găsesc modele de la mai mulţi producători, însă cele mai populare sunt cele de la Amazon. Un eBook Reader Kindle Touch Wi-Fi costă circa 550 de lei şi oferă acces la peste 2,5 milioane de titluri. Ecranul are 6 inchi (15 cm) şi foloseşte tehnologia E Ink, care nu oboseşte ochii.
Gadgeturi pentru grătargii
Pentru iubitorii de ieşiri în aer liber, şi în special pentru cei care preferă grătarul, un gadget util este termometrul pentru fripturi. Acesta se utilizează pentru a stabili temperatura din interiorul unei fripturi. Dacă preparați prima friptură sau dacă pregătiţi pentru prima dată un anumit tip de carne, acest termometru vă va fi de mare ajutor. Îl puteţi utiliza cu succes la pregătirea fripturii de porc, de miel, a puiului sau curcanului, fără să vă mai îngrijoraţi dacă carnea e făcută sau nu. Termometrul se introduce în cea mai groasă parte a fripturii, într-o zonă fără os sau grăsime. Un astfel de gadget costă 27 lei.
Dacă obişnuiţi să beţi un păhărel când ieşiţi la iarbă verde şi apoi vă urcaţi la volan, un gadget care vă poate ţine departe de probleme este etilotestul digital. Pe piaţă se găsesc modele destul de mici, care pot fi ţinute pe post de breloc şi care afişează nivelulul alcoolului în sânge. Noul Cod rutier prevede o pedeapsă între 1 şi 5 ani de închisoare pentru cei care conduc pe drumurile publice un autovehicul și au o îmbibaţie alcoolică de peste 0,50 g/l alcool pur în sânge. Așa că un etilotest digital care costă de la 29 de lei poate fi extrem de util.
Deseori trecut cu vederea, dar extrem de important pentru protejarea echipamentelor IT este rucsacul. Un rucsac  din nylon impermeabil va proteja gadgeturile chiar dacă ploaia îşi va face simţită prezenţa.

Cu camera digitală compactă Sony TX100V, puteţi înregistra 50 de cadre Full HD în fiecare secundă

Pe Kindle Touch Wi-Fi poţi asculta muzică în timp ce citeşti

Etilotestul digital este sigur şi precis, iar capătul de suflare poate fi schimbat

Nokia Lumia 800
oferă o navigare uşoară pe internet

Mio Spirit 685
poate fi folosit atât înăuntrul, cât şi în afara maşinii

Termometrul pentru friptură poate fi folosit atât la grătar, cât şi în cuptorS