După ce preşedintele Klaus Iohannis a vorbit despre relaxarea restricţiilor după data de 15 mai, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dă speranţe bucureştenilor că ar putea merge din nou în parcuri, cel puţin în cele mari. “Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor”, a declarat Firea, adăugând că se face o analiză în această perioadă.

“Parcurile, aici este o discuție, în special am preluat plângerile cetățenilor, care ne spun că sunt frustrați pentru că nu pot veni în parc. Dacă toată lumea ar înțelege, ar purta mască, ar limita contactul cu ceilalți, poate ar trebui să luăm în calcul redeschiderea parcurilor, ar fi o soluție. Facem analize în această perioadă și cred că ar trebui să redeschidem parcurile, în special parcurile mari, unde ar fi mai mic pericolul să se întâlnească multe persoane în același loc.

Teoretic, dacă fiecare ar fi responsabil și ar respecta distanță de 2-3 metri față de ceilalți cetățeni și nu merg în zona băncuțelor să joace table rummy etc sau în zona locurilor de joacă, unde ar sta 30-40 de mame care își supraveghează copilașii. Analizăm în această perioadă redeschiderea parcurilor”, a declarat edilul Capitalei.

Este simplu să spui: toată lumea trebuie să poarte mască, dar e mult mai greu de realizat

Gabriela Firea a ţinut să menţioneze un proiect propus de liderul Pro România, Victor Ponta, prin care statul ar trebui să distribuie măşti de protecţie către populaţie. “Este simplu să spui (…) dar este mai greu cu procurarea. De unde să iei?”, s-a întrebat primarul general.

“După 15 mai, în ceea ce privește transportul în comun vom avea o revenire treptată și sunt întru totul de acord și țin să menționez proiectul lansat de președintele Pro România, domnul Victor Ponta, cel care prevede ca statul să distribuie măști către populație, asta pentru că este simplu să spui: toată lumea trebuie să poarte mască, dar este mai greu cu procurarea.

De unde să iei? Pentru unii este o problemă suma foarte mare, pentru alții este o problemă să le achiziționeze, de unde le iau efectiv”, a declarat Gabriela Firea, potrivit stiripesurse.ro.