Gabriela Firea a făcut apel la instituțiile și Direcțiile aflate în subordinea PMB, cu atribuții în programul de igienizare și salubritate al Bucureștiului, să-și intensifice acțiunile de curățenie, având în vedere avertizările de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat, valabile de astăzi și până duminică în București.

"Urmează câteva zile foarte călduroase. Au fost montate trei containere anticaniculă în Piața Moghioroș, Crângași și la Piața Romană. Acestea oferă un confort sporit față de corturile anticaniculă, sunt dotate cu aer condiționat, cu chiuvetă, canapea, cu personal medical, la care bucureștenii pot apela în caz de nevoie. Până la finalul săptămânii viitoare vor veni și restul de 7 corturi, apoi vom suplimenta cu încă 10", a spus Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a făcut apel la operatorii de salubritate să intensifice programele de stropit.

"Totodată, fac apel la cetățenii acestui oraș să nu depoziteze deșeurile menajere și asimilabile acestora direct pe sol, ci numai în recipienți și saci destinați colectării acestora. Este interzisă depozitarea deșeurilor în mod necontrolat pe domeniul public. La rândul lor, operatorii de salubritate vor respecta programele de evacuare a deșeurilor menajere și dacă situația o cere să le intensifice. De asemenea, și unitățile de alimentație publică au obligația să evacueze și să predea la operatorii de salubritate zilnic deșeurile produse, iar dacă situația o impune această frecvență poate fi mărită", a mai spus Firea.

Primăria Capitalei subliniază că în alte 15 locații sunt montate de luni corturi cu personal medical voluntar.

Corturile anticaniculă sunt amplasate în următoarele zone: Piața Victoriei, Piața Romană — metrou, Piața Universității — Spital Colțea, Piața Universității — Arhitectură, Piața Unirii — bd. Regina Maria, Piața Unirii — 11 iunie, Piața C.A Rosetti, Piața Iancului — metrou, Dristor — metrou, Parcul Herăstrău, Piața Muncii, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord și Parcul Cișmigiu.

Totodată, toate spitalele aflate în subordinea Municipalității sunt pregătite pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor și pentru a asigura confortul pacienților în aceste perioade, iar Apa Nova va menține fântânile arteziene în funcțiune, în permanență, pe perioada caniculei.

Agerpres