Gabriela Firea consideră că măsura tăierii voucherelor de vacanţă este o lovitură de graţie pentru turismul românesc, în contextul în care „nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din Coaliția de Guvernare”.

„Ziua si tăierea! Ziua si minciuna iesita la suprafata! Tăierea voucherelor de vacanță nu a fost anunțată în campanie de niciunul dintre partidele din Coaliția de Guvernare. Dimpotrivă, susțineau că vor relansa economia și vor sprijini sectorul Horeca”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea, reacție dură după tăierea voucherelor de vacanţă

„Tăierea voucherelor este ilustrativă pentru viziunea economică nocivă a actualului Guvern de tip contabil. Mizând că vor face economie la buget, prin tăierea acestor beneficii, în realitate efectul este diametral opus.

Turismul din România primește o lovitură de grație după dezastrul de anul trecut, firmele vor da faliment și nu vor mai plăti taxe la buget.
Salariații acestor firme vor intra în șomaj – nu vor mai plăti nici ei taxe și contribuții, dimpotrivă vor crește cheltuielile cu șomajul.

Nu în ultimul rând, se renunță la o măsură care avea beneficiul de a fiscaliza o mare parte din activitatea turistică din România, care acum, pe fondul pandemiei și cu spectrul falimentului e posibil sā reintre în zona gri sau chiar în zona neagră.

În viziunea PSD, voucherele nu doar că nu ar fi fost tăiate, ci dimpotrivă erau necesare pentru repornirea industriei turistice și sectorul HORECA. În luna mai 2020, în contextul pandemiei, PSD a prezentat programul „Repornim România”, în care voucherele de vacanță reprezentau o soluție pentru susținerea turismului românesc”, a conchis senatoarea PSD.

Senatoarea PSD a ieșit la atac

De asemenea, Firea a lansat un atac dur și la adresa lui Vlad Voiculescu. Aceasta susține că este un fapt fără precedent din partea ministrului sā fie atât “je m’en fiche” fatā de sistemul medical

„Ditamai ministrul Sānātātii a declarat azi nonsalant că cele 4 spitale lăsate fără finantare de amica sa inconstientă Clotilde sunt acum în „admninistrarea lor proprie”. Adică : pe cont propriu! În aer, mai pe scurt! Si că „pot primi finantare si de la Primāria Capitalei si de la Sectorul 1”.

Poate a fost plecat din localitate. Dar si Clotilde, si Frigusor, s-au spalat pe mâini si au decis sā NU finanteze spitalele abandonate.

Este de necrezut si un fapt fără precedent ca un ministru al Sănătății să fie atât „je m’en fiche” fată de sistemul medical!

Trarează spitalele de parcă ar fi hale de productie industrală si ar scoate profit, pe care să-l distribuie cātre investitii în sănătate si cheltuieli de functionare!

Sau, de fapt, asta se doreste? Să ajungă să plătească pacientul, chiar dacă este asigurat, si ar trebui să beneficieze de gratuitate! Acesti oameni fără inimă si milă de oameni trebuie opriti din actiunile lor iresponsabile!”, scrie Firea pe Facebook.