Gabriela Firea a pus tunurile pe Ludovic Orban. În opinia sa, liberalul este demagogul perfect. Asta pentru că își schimbă declarațiile de la o zi la alta. Fostul primar a Capitalei a susținut acum le-a cerut scuze românilor că i-a îndemnat să-l voteze pe Iohannis. În opinia sa, în acdest fel, mâine le va cere scuze bucureştenilor că i-a rugat să voteze cu Nicuşor Dan.

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, susține că Ludovic Orban este „demagogul perfect”, în contextul în care fostul lider al PNL le-a cerut scuze românilor că i-a îndemnat să-l voteze pe Klaus Iohannis.

„Orban a cerut azi scuze românilor pentru cā i-a îndemnat sā-l voteze pe Klaus Iohannis! Mâine o să ceară scuze bucureştenilor pentru că i-a rugat sā-l voteze pe Nicuşor Dan. Demagogul perfect!”, a scris luni Gabriela Firea, pe contul său de Facebook.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că demisionează din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi că încheie parteneriatul cu şeful statului. El a precizat că le-a cerut scuze multor români care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.

Atacul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, a mai spus că i-ar fi ruşine să ajungă preşedinte al PNL aşa cum a ajuns Florin Cîţu. Totodată, el a mai subliniat faptul că Florin Cîțu nu va mai fi premier al țării, sau dacă va mai fi, „va fi din mila PSD”.

„Florin Cîţu nu înţelege un lucru: chiar dacă a ajuns cum a ajuns, dacă aş fi în locul lui, mie mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns el. Florin Cîţu nu înţelege un lucru, că nu va mai fi prim- ministru sau, dacă va mai rămâne prim-ministru, va rămâne numai din mila PSD, iar să rămâi prim-ministru din mila PSD înseamnă să-ţi baţi joc de toţi simpatizanţii PNL, care din ce în ce mai puţin cred în Florin Cîţu şi se întreabă (…) ce s-a întâmplat cu PNL de a putut să mizeze pe un om care, practic, a devenit pentru un număr uriaş de cetăţeni o persona non-grata”, a declarat Orban, la Palatul Parlamentului.