Gabriela Firea spune că primarul general, Nicușor Dan, împiedică modernizarea a două spitale din Bucureşti şi riscă să piardă finanţările din bani europeni.

„De necrezut dar real! Primarul General se rāzbunā pe bolnavi! Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranța bucureștenilor! Două spitale importante pentru bucureșteni, cât și pentru zeci de mii de pacienti din toată țara, riscă să piardă banii europeni”, spune Gabriela Firea, în postarea de pe contul său oficial de Facebook.

Firea e în război cu primarul general

În plus, Firea susţine că primarul Capitalei s-a opus solicitării de suspendare provizorie a planului urbanistic zonal al sectorului 2. Firea vorbește despre obiective publice de importanță națională și municipală, aflate în diferite stadii procedurale. Acestea sunt în cadrul programelor europene sau finanțate prin intermediul CNI și care se află în imposibilitatea respectării graficelor de lucrări.

„Cele două instituții medicale (…) riscă să piardă fondurile europene. Din cauza ambițiilor personale ale domnului Dan, care fac atât de mult rāu cetatenilor”, potrivit senatoarei.

Două spitale ar putea pierde finanțările

Fostul primar al Capitalei susţine că Institutul Clinic Fundeni ar putea pierde finanțarea pentru construirea unui ansamblu medical nou. Și Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C.C. Iliescu e în aceeași situație. Institutul e în situația de a pierde banii pentru construirea unui spital nou și a unui Centru de Excelență în Oncologie.

„Astfel de atitudine afectează grav întregul program de finanțare asumat de Guvern. (…) O acţiune distructivā şi fără precedent a Primarului General, prin care se solicită oficial Curții de Apel oprirea proiectelor publice și implicit prejudicierea gravă a bugetului consolidat cu peste 8,5 miliarde de lei. (…) Obiectivele publice de interes național demarate în baza PUZ nu pot fi continuate în lipsa acestuia. Procedurile de realizare a documentațiilor tehnice în termenele asumate este imposibilă” a spus social democrata.

Senatoarea a mai scris că protestează public alături de consilierii PSD față de acțiunile lui Nicușor Dan:

„În calitatea mea de senator social democrat ales de bucuresteni protestez public alături de consilierii generali ai PSD. Solicităm primarului general să își schimbe atitudinea față de oameni, mai ales față de pacienții oncologici si cu alte afectiuni grave din toată țara. Să nu se mai răzbune pe cetăţenii aflați în suferință, în situații de vulnerabilitate. Să pună pe primul loc interesul cetățeanului și nu propriul interes.”