Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, însoţită de o delegaţie de directori şi specialişti din cadrul Primăriei Capitalei, a avut o întâlnire de lucru cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Principalele subiecte de discuţie au fost stadiul lucrărilor la metroul din Drumul Taberei şi centura ocolitoare a Bucureştiului. La întâlnire au mai participat şi parlamentari social-democrati din Bucuresti şi Ilfov, alături de specialişti din CNAIR, PMB, Metrorex şi primăriile de sector, potrivit unei postări făcute chiar de Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

„Pentru că mare parte din aceste obiective de investiţii se află în administrarea Ministerului Transporturilor, însă acestea necesită colaborarea cu Primăria Capitalei, am convenit cu ministrul Transporturilor să mergem împreună pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor, dar şi să colaboram îndeaproape, prin constituirea unor grupuri mixte de lucru, astfel încât să putem soluţiona, în timp cât mai scurt, orice problemă care poate apărea pe parcursul desfăşurării lucrărilor”, spune primarul general.

„În cadrul întâlnirii am subliniat faptul că este foarte important ca ministerul Transporturilor să accelereze lucrările la magistrala M5 şi să continue lucrările de modernizare a centurii Capitalei, pentru că aceste obiective de investiţii au o influenţă majoră asupra circulaţiei rutiere din Bucuresti. Trebuie să luam împreună măsuri concrete de fluidizare a circulaţiei în Capitală, iar finalizarea acestor lucrări la metrou ar avea o contribuţie majoră în acest sens.

Am primit asigurări din partea ministrului Transporturilor că până la sfârşitul anului magistrala M5 va fi dată în folosinţă, iar în ceea ce priveşte magistrala M6, domnul ministru Razvan Cuc mi-a explicat că sunt în etapa de evaluare a ofertelor din cadrul licitaţiei”, a mai precizat Gabriela Firea.

În plus, aflăm că lucrările la Pasajul Domneşti au fost reluate, iar la pasajele Mogoşoaia, Berceni şi Olteniţei, asocierile care au câştigat licitaţiile sunt în etapa de proiectare, iar Primăria Capitalei va urgenta emiterea avizelor necesare pentru aceste trei pasaje.