Gabriela Firea ar putea câștiga încă un mandat în fruntea Bucureștiului. Și asta pentru că toatre partidele care concurează împotriva PSD vor să meargă, în acest moment, cu proprii candidați în cursa pentru Capitală. Lucru care ar putea avantaja PSD.

Fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a fost ales de membrii USR Bucureşti candidatul partidului pentru următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei. El ar vrea să fie susținut și de alte partide, însă calculele lui nu sunt susținute de celelalte formațiuni politice.

Alianţa USR-PLUS a anunțat imediat că cele două partide nu vor fi de acord cu persoane care nu sunt din unul dintre partide.

PLUS îl vrea pe Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii. Potrivit înţelegerii Alianţei USR-PLUS, cele două partide trebuie să se pună de acord în privinţa unui candidat comun.

Chiar dacă în momentul demisiei lui Nicuşor Dan din USR, Barna a afirmat că-l va susţine pentru Primăria Generală, lucrurile nu sunt clare că vor rămăne așa.

Liberalii vor merge și ei cu un candidat propriu. În cursa internă a liberalilor pentru Capitală au mai rămas Ionel Dancă (şef al Cancelariei premierului) şi Ciprian Ciucu (consilier general).

În tot acest context politic, este foarte posibil ca PSD să iasă câștigător. Mai ales că atunci când Firea a candidat, voturile dreptei s-au împărțit iar ea a ieșit învingătoare.