Asocierea Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi a câştigat licitaţia privind achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6, care vor face parte din parcul auto al RATB. 

În cadrul procedurii de licitaţie au fost depuse patru oferte: Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS, Man Truck&Bus AG, Mercedes Benz România SRL şi asocierea Otokar Europe SA – Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi. 

”Într-un timp scurt sperăm ca toți călătorii să poată să beneficieze de un transport în comun de mare calitate, la nivel european. Este un prim pas major pentru decongestinoarea traficului, pentru că odată cu înnoinrea parcului auto al RATB bucureștenii vor alege aceste mijloace de transport”, a declarat Gabriela Firea în cadrul unei conferințe de presă. 

De asemenea, Firea a explicat că viitoarele autobuze care vor circula în Capitală vor fi dotate la standarde europene: autobuzele vor fi dotate cu un sistem ”modern de informare a călătorilor”, vor avea un ”acces facil” pentru persoanele cu dizabilități și vor dispune de supraveghere video atât la exterior, cât și în interior. Toate vor beneficia de instalații de aer condiționat – aceasta fiind una dintre cele mai mari probleme ale călătorilor RATB în timpul sezonului cald, respectiv lipsa aerului curat în mijloacele de transport.