Firea a avut o primă ieşire publică după cea de-a doua operaţie pe care a suportat-o, având  o intervenţie importantă privind companiile municipale.

„Astăzi vom discuta despre patru dintre companii, două dintre ele derivate chiar din legea utilităţilor publice, Legea 51/2006 şi încă două extrem de importante al căror obiect de activitate nu poate fi pus la îndoială. Dar înainte de a face referire la aceste companii vreau să vă spun, încă de la început, că toate companiile despre care noi am vorbit în această perioadă au fost înfiinţate conform unei legi care este în vigoare, Legea 31/1990. Ea nu a fost desfiinţată de niciun act normativ şi aceste companii au fost înfiinţate cu bună credinţă.  Ne-am dorit servicii de mai bună calitate decât anii trecuţi, la preţuri corecte. Eu mă bucur că unul dintre partidele de opoziţie are sloganul pentru europarlamentare ‘fără hoţie ajungem departe’, pentru că şi în cazul multor administraţii din subordinea primăriei era vorba despre foarte multă hoţie”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Doctorii i-au recomandat repaus, însă ea a decis să reintre foarte rapid în câmpul muncii. Probabil stresul și agitația au provocat o nouă complicație și primarul general a suferit o ocluzie intestinală și a suferit o nouă operație de urgență. Acum aceasta se simte bine și se pregătește pentru o nouă intervenție, finală speră.

Gabriela Firea nu renunță la politică și nici la proiectele de la Primărie. Ea chiar s-a împăcat și cu Liviu Dragnea și i-a invitat la discuții pe liderii grupurilor politice pentru a pune lucrurile la punct.