Gabriela Firea a avut o copilărie dureroasă

Gabriela Firea a avut parte de o copilărie grea din cauza tatălui său. Recent, în cadrul unui interviu, ea a vorbit pentru prima dată despre câteva episoade dure din viața ei. Printre acestea se numără și cel în care, din cauza alcoolismului tatălui, familia a rămas pe drumuri.

Gabriela Firea a dezvăluit detalii despre familia și copilăria ei. Politicianul are o familie numeroasă – două surori și un frate. În copilărie, mama sa era vânzătoare, iar tatăl era muncitor pe șantier.

Veniturile erau modeste, astfel că cei șase membri ai familiei erau nevoiți să trăiască în doar două camere. Situația a fost înrăutățită de alcoolismul tatălui său.

Firea mărturisește că tatăl ei bea foarte mult, după care își vărsa furia pe familie.

„Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie și adolescență. Mama era vânzătoare și tata muncitor necalificat, pe șantier. Stăteam șase inși într-un apartament cu doua camere.

Mama și-ar fi dat și sufletul din ea pentru noi, dacă ar fi putut. Muncea de dimineața până seara, era extraordinar de harnică și de optimistă. N-aș putea să am aceleași cuvinte de laudă pentru tata.

Avea mari probleme cu băutura și, normal, cu serviciul.(…) Bea foarte mult și ne bătea și pe noi, copiii, și pe mama. Până la urmă, am hotărât să-l părăsim.

Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorțeze. Aveam 14 ani”, declara Gabriela Firea, pentru revista Tango.

Gabriela Firea, Florin Pandele
SURSA FOTO: Facebook, Gabriela Firea

Tatăl a vândut apartamentul și și-a lăsat familia fără locuință

Firea povestește că tatăl său a decis să vândă brusc apartamentul imediat ce a aflat că soția vrea să intenteze procesul de divorț. Mama politicianului s-a văzut deci aruncată în stradă împreună cu copiii săi.

Ea a fost obligată să ceară ajutorul unei surori, care i-a găzduit pentru o vreme, până când și-au putut permite o chirie.

„Cât a tras Veronica (n.r. mama Gabrielei Firea) cu bărbatul ei, numai ea ştie. El nu era om rău, dar ce le făcea şi ei, şi copiilor după ce bea…Parcă-l avea pe dracu’ în el, nu mai era chip să te înțelegi cu el! Știu de la ele cât de greu le-a fost.

După ce stabiliseră că se despart, dar încă nu se făcuseră actele şi tot, tatăl lui Gabi a vândut brusc apartamentul familiei, fără să-l intereseze de soarta soţiei sau a copiilor. Ca să nu rămână în stradă, Veronica şi copiii s-au mutat la sora ei, Margareta, şi s-au descurcat tare greu o vreme!”, declarau persoane apropiate fostului primar al Capitalei.