“Am găsit o explicație, dar nu ține de logica prețurilor la carburanți, ci de altceva. Ați pomenit și de măsura privind eliminarea impozitului pe dividende. S-a făcut legea bugetului de stat pe 2017, Legea 6. În proiecția bugetară pe 2018-2020 nu apare zero la impozitul pe dividende, apare la anul 1,3 miliarde de lei, 1,4 miliarde în 2019 și 1,5 miliarde în 2020. Nu a fost luată în calcul această propunere la care PSD se pare că ține foarte mult. În momentul în care se apropie și sfârșitul de an și ei trebuie să vină cu legea bugetului pe 2018, și-au dat seama că au o problemă că în proiecția bugetară de la anul le apare un venit la care renunță, așa că trebuiau să-l înlocuiască cu ceva. Sumele sunt comparabile – 1,2 miliarde de lei din creșterea de acciză și 1,3 miliarde la dividende. Eu cred că prea se potrivesc unele cu altele”, explică Biriș la Capital TV.

Pe parcursul emisiunii, Gabriel Biriș mai arătă de ce plata defalcată a TVA poate să blocheze economia românească și cine ar fi marii câștigători ai eliminării impozitului pe dividende.

Emisiunea Capital TV se difuzează pe postul România TV în fiecare vineri, de la ora 24.30, și în reluare luni, de la aceeași oră.