Cele două companii au fixat data de 31 martie drept termen limită pentru a ajunge la un acord complex de fuziune care va implica atât statul francez, unul din acţionarii importanţi de la Orange, precum şi rivalii Iliad şi SFR, cărora ar urma să le fie vândute o parte din activele Bouygues Telecom pentru ca fuziunea cu Orange să primească aprobările necesare din partea Autorităţii pentru concurenţă.

”Am lucrat tot week-end-ul dar au mai rămas de stabilit câteva puncte”, a declarat una dintre surse, precizând că nu s-a ajuns încă la un acord. Unul din punctele care nu a fost încă soluţionat se referă la participaţiile pe care le vor deţine statul francez şi Bouygues în capitalul rezultat în urma fuziunii celor doi operatori. Potrivit cotidianului Les Echos, participaţia statului francez, care în prezent deţine 23% din Orange, ar urma să rămână peste 20% şi la noua societate, în timp ce omul de afaceri Martin Bouygues ar urma să deţină 12% din acţiuni noii entităţi.

La începutul lunii ianuarie, Orange, cel mai mare operator francez de telefonie, şi Bouygues Telecom, numărul trei, au confirmat în mod oficial că poartă discuţii în vederea unei fuziuni. Dacă această operaţiune se va concretiza, numărul jucătorilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii se va reduce de la patru la trei, iar entitatea combinată ar avea o cotă de peste 50% pe segmentul telefoniei mobile. În schimb, noua societate va fi nevoită să vândă o parte din active către rivalii Free şi SFR şi, de asemenea, să se angajeze să limiteze consecinţele sociale pentru angajaţii Bouygues Telecom.

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, are 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă. Orange a realizat anul trecut vânzări de 39 de miliarde de euro şi avea 155.000 de angajaţi la nivel mondial. Compania este lider de piaţă în România, cu 10,205 milioane de clienţi şi venituri de 453,9 milioane de euro la 30 iunie 2015. (Sursa: Agerpres)