Compania franceza Valeo SA, furnizoare de componente auto a anuntat ca va concedia 5.000 de angajati pe plan international, ca raspuns la scaderea productiei de autovehicule si la perspectiva sumbra pentru anul viitor pe piata de profil.

Compania, care isi desfasoara activitatea de cativa ani si in Romania, pe platforma de la Mioveni a precizat ca reducerea masiva si brusca a productiei ii va aduce o scadere cu 25% a veniturilor ce se va materializa intr-o pierdere pentru acest trimestru.

„Nu va avea loc o revenire a nivelului de productie in cursul anului urmator”, a precizat Valeo intr-un comunicat.

Furnizorul francez de componente auto a adaugat ca profitul sau operational pentru acest an va scadea cu circa 2,6%, fata de scaderea cu 3,1% inregistrat in al treilea trimestru din an.

Managementul companiei a informat ca din cele 5.000 de persoane disponibilizate vor face parte cu prioritate angajatii acre doresc sa plece in mod voluntar.

Compania intentioneaza sa renunta la aproximativ 1.600 de angajati din Franta, unde are un personal format din circa 15.400 oameni.

La acestia se mai adauga inca 1.800 de muncitori din alte tari europene. Valeo are in total aproximativ 54.000 de angajati in 27 de tari.

Problema reducerilor de personal va fi analizata impreuna cu reprezentantii sindicatelor in data de 8 ianuarie 2009.