Donația va sprijini achiziționarea vaccinului anti-COVID-19 prin Angajamentul Gavi COVAX Advance Market (AMC), precum și livrarea vaccinurilor în Nigeria și în alte 91 de țări cu venituri mai mici, potrivit Allafrica.com.

Anunțul Fundației Gates vine după alte 156 de milioane de dolari donate către COVAX AMC. Contribuția totală a fundației pentru combaterea COVID-19 este acum mai mare de 1,8 miliarde de dolari.

„Lumea trebuie să se reunească urgent pentru a extinde accesul echitabil la vaccinurile COVID-19, sau altfel riscăm mai multe decese și apariția de noi variante care ar putea prelungi pandemia”, a declarat Mark Suzman, CEO al Fundației Bill & Melinda Gates.

Fundația a cerut țărilor cu venituri ridicate să împartă cel puțin 1 miliard de vaccinuri anti COVID-19 cu țările cu venituri mai mici, cât mai curând.

Țările cu venituri ridicate au făcut rezerve de mai multe vaccinuri COVID-19 decât au nevoie și, prin urmare, pot face parte din efortul de accelerare a accesului la vaccinuri. În acest fel, țările cu venituri mai mici vor putea să imunizeze sute de milioane de lucrători din domeniul sănătății și persoane cu risc în acest an.

Sursă foto: The Financial Times