Se schimbă vremea în România! Sunt anunțate ninsori și temperaturi scăzute. Prognoza meteo ANM

Vremea va fi în general închisă în cursul zilei de vineri, atât în zonele de deal, cât și la munte. De asemenea, aici sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare. În restul regiunilor țării sunt semnalate înnorări temporare, dar și precipitații mixte pe arii restrânse.

Vântul se va intensifica local, mai ales în estul, sud-estul și sud-vestul României, iar fenomenul va fi accentuat pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h viscolind ninsoarea. Meteorologii atrag atenția că în unele zone există riscul formării de polei.

Maximele zilei vor fi destul de scăzute, încadrându-se între 0 și 9 grade, iar temperaturile minime vor fi mai scăzute decât în nopțile precedente și se vor încadra între -5 și 2 grade Celsius. Izolat se vor forma condiții de ceață.

În Capitală cerul va fi temporar noros și vor exista condiții pentru precipitații slabe, sub formă de ploaie pe timpul zilei și mixte noaptea. Vântul va fi slab și moderat. Temperaturile maxime nu vor trece de 6…7 grade, iar cele maxime se vor situa în jurul valorii de -1 grad. În partea a doua a zilei este posibil să se formeze polei.

Cum va fi vremea sâmbătă, 18 decembrie

Sâmbătă vor fi semnalate temperaturi ceva mai scăzute decât în zilele precedente, mai ales în timpul nopții. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, iar cele minime între -7 și -1 grad.

Vor fi semnalate înnorări pe timpul zilei, ceva mai persistente în Moldova, în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi la munte unde local va ninge slab, dar şi în partea sud-estică a teritoriului unde se vor semnala ninsori şi lapoviţă, iar izolat se va depune polei. În celelalte zone cerul va fi parţial noros, cu probabilitate de precipitații redusă.

Și în București vremea se răcește ușor, iar cerul va fi variabil. Trecător se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Maximele vor atinge valori de 3…5 grade, iar minimele se vor situa la -3 grade.

Se schimbă vremea în România! Sunt anunțate ninsori și temperaturi scăzute. Prognoza meteo ANM