Frații Dedeman au făcut o nouă achiziție de 31 milioane de lei. Ce au cumpărat cei doi

Transport Trade Services (TTS) a fost listată la Bursa de Valori București. În oferta premergătoare listării, trei investitori, respectiv Pavăl Holding, grupul olandez NN şi fondul de pensii Vital, au achiziționat jumătate din cele 12 milioane de acțiuni puse la dispoziție.

Pavăl Holding deține 5,3 procente din TTS, grupul olandez NN deține 10,2 procente, dintre care 7,6 prin fondul de pensii administrat privat. Fondul de Pensii Vital deține 6,5 procente din acțiuni.

Cu alte cuvinte primii trei mari investitori care raportează la TTS au o deţinere cumulată de 22% din companie, echivalentul unei investiţii de 127 mil. lei, notează zf.ro.

Potrivit sursei anterior citate, Pavăl Holding, grupul NN și fondul de pensii Vital au cumpărat 6,6 milioane de acțiuni, aproape jumătate din tranșa investitorilor mari.

Ce a cumpărat fiecare

Pavăl Holding a cumpărat 5,3 procente din transportul de mărfuri pe Dunăre TTS pentru 31 milioane de lei.

Grupul NN a achiziționat 7,58 procente din TTS pentru 44 milioane de lei i în oferta de subscriere derulată din 24 mai şi până pe 4 iunie şi în urma căreia acţionarii au vândut 50% din acţiuni. Calculele sursei citate anterior arată că cel mai mare fond de pensii private din România a subscris aproape 20%.

Fondul de pensii private Vital, administrat de Aegon, a cumpărat acțiuni în valaore de 6,5% din companie.

Amintim că prețul la care a fost închisă oferta de listare a TTS este de 19,2 lei pe acțiune, aproape de minimul intervalului de subscriere, adică o ofertă de 288 milioane de lei. Investitorii mici au putut susbscrie la prețul maxim de 21 de lei pe acțiune, alocând 464 milioane de lei.