Autorităţile din Franţa vor continua să utilizeze, în investigaţiile de evaziune fiscală, date obţinute de la un fost angajat al HSBC, care le-a sustras ilegal din sistemul informatic al diviziei elveţiene de private banking a grupului, potrivit ministrul Bugetului de la Paris, Eric Woerth.

„Sigur că pot fi folosite. Procedura judiciară va continua în Franţa”, a declarat Woerth, prezent la Beijing în cadrul unei vizite oficiale în China a premierului francez Francois Fillon, transmite Reuters.

Procurorul general al regiunii franceze Aix-en-Provence, Francois Faletti, a anunţat luni că Justiţia din Franţa va trimite „urgent” autorităţilor din Elveţia documentele sustrase de fostul angajat al HSBC, confiscate de la domiciliul acestuia.

În pofida protestelor Elveţiei, autorităţile fiscale din Franţa au utilizat în cadrul anchetelor informaţiile piratate de Herve Falciani, fost specialist IT la HSBC, care a recunoscut că a sustras ilegal datele de la divizia din Geneva a grupului.

Parisul a convenit să transmită Elveţiei datele după ce Berna a ameninţat că, în caz contrar, nu va ratifica tratatul care ar înlesni anchetele de evaziune fiscală şi spălare de bani ale autorităţilor franceze.

În timp ce Franţa utilizează informaţiile sustrase de Falciani pentru investigaţii fiscale, Elveţia a demarat o anchetă penală privind furtul de informaţie.

SURSA: Mediafax