El a precizat că este de acord că, din cauza vremii de furtună, bugetul României pentru 2012 trebuie să rămână prudent şi a ţinut să sublinieze că, spre deosebire de precedenta criză financiară din urmă cu doi ani, România este mai bine pregătită pentru a face faţă provocărilor, având o economie mai solidă şi mai stabilă.
La rândul său, premierul Emil Boc a arătat că, dacă vremea va fi bună, va fi pentru toată lumea, dacă nu, va fi rău pentru toți, dar România este pregătită și are buget de vreme rea. Proiectul de buget al României pentru anul 2012 este unul prudent, pentru vreme rea, prin care se doreşte menţinerea stabilităţii macroeconomice, însă dacă nu va fi furtună va fi mai bine pentru toată lumea, a arătat Boc.
"Este mai bine să prevenim răul şi să consolidăm stabilitatea noastră macroeconomică. Aşa cum am văzut azi, în mod special în Grecia, nu vom primi ştiri foarte pozitive, din câte ştiu, aşadar vremea în Europa, din punct de vedere economic, nu va fi foarte bună, dar, aşa cum am spus, noi ne vom pregăti nu pentru cea mai bună vreme în 2012, dar în cazul în care vom avea o vreme mai bună, va fi mai bine pentru toată lumea sau măcar nu va fi furtună. Dacă nu va fi furtună, va fi mai bine pentru toată lumea aici în România şi în Europa", a spus Boc.
Franks a precizat că deşi evaluarea delegaţiei nu este încă definitivată, pot fi  apreciate rezultatele foarte bune obţinute de Guvernul României mai ales în ceea ce priveşte ţinta de deficit.
La întâlnirea de la Guvern au participat mai mulți miniștri, precum și reprezentanți ai PDL, UDMR și UNPR.