Totodată, Hollande a subliniat că Franţa aşteaptă ca acea linie politică moderată pe care a adoptat-o noul preşedinte iranian Hassan Rohani ‘să fie transpusă în realitate’.

Surse diplomatice israeliene au informat că, în timpul discuţiei telefonice, cei doi lideri au abordat probleme legate de ‘viitoarea reuniune G-6 de la Geneva’, dedicată programului nuclear al Iranului.

După cum anunţa publicaţia israeliană Haaretz, în Israel au întreprins vizite şefii delegaţiilor franceză şi britanică la negocierile G-6, în scopul de a informa partea israeliană cu privire la poziţia ţărilor lor. Potrivit cotidianului menţionat, ‘G-6’ este tentat să relaxeze regimul de sancţiuni, în schimbul unor concesii din partea Iranului. Israelul, în schimb, este de părere că sancţiunile trebuie să rămână la nivelul actual.

În acest sens, într-un interviu pentru France-24, Netanyahu îndemna Franţa să nu-şi reducă vigilenţa la adresa Iranului. ‘Franţa se situa pe o poziţie foarte fermă în problema Siriei, ca şi în problema Mali, iar acum ea trebuie să manifeste fermitate şi în problema Iranului, fără să se lase influenţată de zâmbetele lui Rohani’, a declarat premierul israelian.

SURSA: Agerpres