Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului unic direct de catre EUROVIA S.A. asupra SC HAN GROUP S.A..

Autoritatea de concurenta va analiza operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice. O decizie cu privire la aceastÇŽ operaţiune urmeazÇŽ a fi luatÇŽ, conform prevederilor legale, în termen de 30 de zile de la data la care notificarea este consideratÇŽ efectivÇŽ.

Potrivit Legii Concurenţei sunt supuse controlului şi trebuie notificate Consiliului Concurentei, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute de acest act normativ. Acestea sunt îndeplinite dacă cifra de afaceri cumulată a agenţilor economici implicaţi intr-o operaţiune de concentrare economică depaşeste echivalentul in lei a 10.000.000 euro şi există cel puţin doi agenti economici implicaţi în operaţiune care să realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

EUROVIA S.A. face parte din grupul francez VINCI si este prezenta pe piata romaneasca a constructiilor de drumuri si autostrazi prin societatea comerciala VIAROM CONSTRUCT S.A.

S.C. HAN GROUP S.A. este activa, in principal, pe piata lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi. Societatea activeaza, de asemenea, pe piata mixturilor asfaltice.

Sursa: Consiliul Concurentei