Complexul comercial se va itinde pe o suprafata totala de 51.330 mp, cu spatii comerciale tip galerii si un urias supermarket de peste 10.000 mp, cinematograf, hotel si locuri pentru distractii. Pentru obtinerea autorizatiei de constructie, proiectul a fost modificat de trei ori. Primaria a semnat isa i cele din urma contractul de asociere, prin care participa cu terenul evaluat la 1.245.875 USD. Firmei franceze Campenon Bernard SGE ii revine atit misiunea de antreprenor general, cit si de investitor strategic. Participarea sa va fi de cel putin 40 milioane USD, potrivit declaratiilor presedintelui companiei, Henri Stouff, prezent la Bucuresti pentru semnarea contractului.
Daca autorizatia de construire va fi obtinuta rapid, i prima etapa, la sfirsitul lui 2001, iainte de sarbatorile de iarna, vor fi date i folosinta supermarketul si prima parte a galeriilor comerciale.
Primarul general Basescu a promis partenerilor francezi ca, de la data la care vor depune documentatia completa, i maximum sapte zile autorizatia va fi eliberata. Finisajele vor fi ultramoderne, la fel ca ale centrelor de aceeasi marime din Franta si, mai nou, din Polonia, unde Campenon Bernard a finalizat o investitie similara. Pentru popularea zonei de supermarket, i acest moment, compania franceza este i tratative cu patru mari lanturi internationale de supermagazine: gigantii Carrefour, Cora, Tesco si Althan. Cit priveste galeriile comerciale, potrivit declaratiilor directorului general, ele vor fi construite dupa modelul celebrelor galerii Lafayette din Paris. in curind, Campenon Bernard va lansa o campanie de atragere a chiriasilor, pentru ca viitoarele spatii comerciale sa fie personalizate, sa poarte deja la deschidere amprenta viitorilor comercianti.
Complexul va cuprinde si zone de agrement, cu spatii verzi, terase, cinematograf multiplex s.a.m.d., toate avind menirea sa atraga tinerii din caminele studentesti din Regie, apropiata amplasamentului de pe Orhideelor, pe care vor sa-l dezvolte francezii.
Traian Basescu ii zoreste pe francezi
Campenon Bernard este lider i Europa i domeniul constructiilor, la toate categoriile de lucrari civile sau industriale, raspindite pe toate continentele, de la poduri si aeroporturi, pina la hoteluri, sedii de birouri, spitale si ansambluri de locuinte. Printre clientii sai traditionali se afla Carrefour, SociA