Opinia sa are caracter de recomandare, dar, în 80 % din cazuri, judecătorii CEJ iau deciziile în concordanţă cu avizul avocatului general.

Grupul francez, privatizat în 1991, a beneficiat între 1994 şi 2002 de un regim fiscal particular, referitor îndeosebi la taxa profesională.

Comisia Europeană a estimat în 2004 că el reprezintă un ajutor ilegal de la stat. Bruxelles-ul a evaluat atunci suma ce trebuie recuperată între 798 milioane şi 1,114 miliarde de euro, în afară de daunele morale.

În 2009, instanţa UE a confirmat această decizie, dar France Télécom a făcut recurs, argumentând îndeosebi că recuperarea ajutoarelor în cauză este prescrisă.

Hotărârea Curţii va fi publicată la o dată ulterioară.

Într-un comunicat, grupul a precizat că, dacă” judecătorii decid să urmeze concluziile avocatului general, aceasta nu va avea nici un impact financiar pentru France Télécom”.

Refuzând orice comentariu pe fondul problemei, France Télécom a precizat joi că le-a plătit deja autorităţilor franceze în ianuarie 2010 circa 1,017 miliarde de euro, respectiv 964 milioane de euro plus 53 milioane de euro drept daune morale, cu titlu de sume ce-ar putea fi cerute în cadrul acestui dosar.
SURSA: Agerpres